26
april
2023
|
13:45
Europe/Amsterdam

500.000 euro opgebracht met benefietavond voor Turkije

THECORENDONFOUNDATION(253van256)

Tijdens de benefietavond in het College hotel in Amsterdam is gisteravond maar liefst een half miljoen euro opgehaald voor het bouwen van containerwoningen voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije. Zo'n 140 weldoeners, leveranciers en andere zakenpartners trokken flink hun portemonnee voor de loterij en de veiling. 

In een vol restaurant werden de gasten welkom geheten door Atilay, de Turkse Ambassadeur en Titus Kramer van de Corendon Foundation. De ambassadeur sprak met de woorden "a friend in need is a friend indeed" zijn speciale dank uit voor alle hulp uit Nederland en de vluchten die door Corendon gefaciliteerd werden. Titus legde uit dat er veel slachtoffers zijn die nog steeds op straat leven, en dat de Corendon Foundation duurzame containerwoningen laat bouwen met de opbrengst van de avond. 

Door loten te kopen en te bieden op bijzondere items, zoals een gesigneerd Ajax shirt en een vakantie naar Curaçao, konden de gasten bijdragen aan de realisatie van de noodwoningen. Een enkeling wilde zelfs meteen een hele containerwoning financieren, ter waarde van 5200 euro. Dat deze woningen nodig zijn, benadrukte mede-initiatiefnemer Olcay Gulsen in haar dankwoord. Zij was vlak na de ramp in de regio aanwezig en deelde daar broodjes uit. "Er kwam een kindje naar mij toe en ik zei dat hij wel twee broodjes mocht. Toen zei hij dat hij er maar één hoefde, omdat de andere kinderen ook honger hadden." Dat de nood nog steeds hoog is, blijkt wel uit zulke verhalen. 

Dankzij een grote laatste bijdrage van stichting Wilde Ganzen kwam het totaalbedrag op 500.000 euro uit. Jeroen van der Boom zorgde voor een muzikale afsluiter van de avond.