Badhoevedorp,
27
januari
2024
|
08:00
Europe/Amsterdam

5square strategische partner Corendon

Investeringsmaatschappij 5square treedt toe als aandeelhouder in Corendon Leisure Group. Zij verkrijgen een strategisch minderheidsbelang en zullen als strategisch partner de ambities van het vakantiebedrijf ondersteunen. Corendon gaat hiermee een nieuwe groeifase in, waarbij de focus komt te liggen op de combinatie van touroperator en internationale hotelactiviteiten.

Atilay Uslu, oprichter van Corendon: "5square is op dit moment de ideale partner voor Corendon. We benadrukken hiermee de hechte band die al langer bestaat tussen beide partijen. Samen gaan we hard werken aan de verdere groei van ons mooie bedrijf. Hun kennis, ervaring en toewijding sluiten naadloos aan bij onze visie voor de toekomst van Corendon."

Remco van den Heuvel, oprichter en partner bij 5square: "Wij zijn onder de indruk van de onderneming, het managementteam en de organisatie. We zijn dan ook echt trots op onze deelneming in Corendon. In 20 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator en internationale hotelketen met meer dan 750 miljoen euro omzet. De gedeelde visie, de sterke marktpositie en de ondernemende leiding van het management bieden uitstekende kansen voor verdere groei en succes."

Deloitte heeft bij deze transactie 5square ondersteund met het oog op commerciële en financiële due diligence, en JBLaw gaf juridisch advies. JBR Corporate Finance en STEK traden op als financieel en juridisch adviseur van Corendon.

Over 5square: 5square is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die sinds 2004 een groot aantal Nederlandse bedrijven heeft ondersteund met groeikapitaal én strategische en operationele kennis. De investeringen van 5square zijn gericht op ondernemingen in een groei- en transformatiefase. De portfolio is opgebouwd uit succesvolle en snelgroeiende productie-, groothandel- en retail bedrijven.