Lijnden ,
17
december
2019
|
17:06
Europe/Amsterdam

Atilay Uslu wint Business Icon Award 2019

Atilay Uslu, oprichter van Corendon, heeft op Business Monday van de Masters of LXRY de Business Icon Award 2019 ontvangen uit handen van beursorganisator Yves Gijrath. Deze award is in het leven geroepen voor excellent ondernemerschap en is dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Atilay Uslu is gekozen voor deze award om wat hij in twintig jaar heeft opgebouwd bij Corendon. Hij startte de touroperator met een compagnon en bood vooral reizen naar Turkije aan. Later breidde hij zijn concern uit met drie luchtvaartmaatschappijen en meerdere hotels. Dit jaar heeft Uslu de touroperator en Nederlandse luchtvaartmaatschappij verkocht aan de Zweedse investeerder Triton. Zo heeft hij zijn handen vrij om verder te bouwen aan de hotels en resorts en om de toekomst van het bedrijf te waarborgen.

Grootste hotel Koninkrijk der Nederlanden
Samen met zijn zus Gunay heeft hij een nieuwe missie om binnen vijf jaar het aantal bedden uit te breiden van zo’n 10.000 naar 30.000. Met de bouw van het grootste hotel van het Koninkrijk der Nederlanden, het Corendon Mangrove Beach Resort, zetten zij al een grote stap in die richting. Het resort zal 850 kamers tellen en is zeer duurzaam met onder meer gebruik van zonne-energie, eigen waterproductie, hergebruik van het water door onder andere boeren en reiniging van de naastgelegen mangrovebossen. Deze bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit, kustbescherming en waterzuivering. Atilay Uslu: “Als Corendon willen we een positieve verandering realiseren op het eiland, met name op gebied van werkgelegenheid en duurzaamheid. Wij bieden straks aan zevenhonderd man werkgelegenheid en indirect verschaffen wij zo’n tweeduizend mensen werk. Wij zetten iets neer waar het eiland zeker de komende honderd jaar de vruchten van kan plukken. Het is een gezonde investering die het eiland een boost zal geven.”

Masters of LXRY
Corendon nam dit jaar voor het eerst deel aan de Masters of LXRY. Hier presenteerde de touroperator haar Premium Selection, de premiumhotels in haar aanbod. Onder andere het luxe Titanic Mardan Palace Hotel, één van de meest luxe hotels in het Middellandse zeegebied, behoort tot dit luxe label. Ook presenteerden ze een brochure met de Premium Selection waarin meer informatie is te vinden over het aanbod hotels en resorts in het hogere segment.