27
februari
2018
|
16:45
Europe/Amsterdam

Corendon doopt één van haar vliegtuigen: 'Pride of Limburg'

Vandaag heeft de reisorganisatie Corendon één van haar vliegtuigen op Maastricht Aachen Airport gedoopt met de toepasselijke naam ‘Pride of Limburg’. De doop is de symbolische start van het komende zomerseizoen waarin Corendon vanaf de Limburgse luchthaven in het hoogseizoen 29 vluchten per week zal uitvoeren naar 17 vakantiebestemmingen.De Gouverneur van de provincie Limburg, Theo Bovens, onthulde vanmiddag ceremonieel de naam in aanwezigheid van gedeputeerde Twan Beurskens (Economie en Kennisinfrastructuur), burgemeesters en wethouders van omliggende gemeentes, vertegenwoordigers van de pers, de Corendon-directie, bestaande uit oprichter Atilay Uslu en CEO Steven van der Heijden en vele andere genodigden. Na de onthulling maakten de genodigden een korte rondvlucht boven een zonovergoten Zuid-Limburg.

Vol trots hebben wij vandaag één van onze vliegtuigen op Maastricht Aachen Airport gedoopt. Precies een jaar geleden spraken wij voor het eerst met de directie van de luchthaven om onze samenwerking verder uit te bouwen. Dat leidde tot intensieve gesprekken waarbij het provinciebestuur van Limburg een zeer constructieve rol speelde. Hierdoor hebben wij de beslissing durven nemen om in Maastricht een nieuwe basis in te richten en er een vast toestel te stationeren gedurende het gehele zomerseizoen. De start van het boekingsseizoen ging gepaard met een intensieve marketingcampagne. Vervolgens werden onze meest optimistische verwachtingen overtroffen en nam het aantal boekingen zo’n vlucht dat we zelfs konden besluiten om gedurende het hoogseizoen een tweede toestel in Maastricht te stationeren. Mede dankzij de grote keuze en de aantrekkelijke prijsstelling blijkt Maastricht Aachen Airport voor onze klanten een zeer populaire luchthaven te zijn; bijna de helft van de vakanties met vertrek vanuit Maastricht is inmiddels al geboekt. In totaal zullen zo’n 100.000 Corendon-vakanties in Maastricht beginnen en eindigen; oftewel 200.000 (enkele reis) passagiers in de cijfers van de luchthaven.
CEO Steven van der Heijden
De Provincie heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de luchthaven en het gebied daar omheen. Als gedeputeerde Economie & Kennisinfrastructuur heb ik me ook altijd hard gemaakt voor het door ontwikkelen van de luchthaven. Dat Corendon Maastricht kiest als de home base voor twee vliegtuigen vind ik dan ook zeer positief.
Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur Twan Beurskens

Corendon biedt de volgende vakantiebestemmingen vanuit Maastricht aan: Algarve, Antalya, Bodrum, Bulgarije, Costa de La Luz, Corfu, Egypte, Ibiza, Kos, Kreta, Macedonië, Mallorca, Rhodos, Sardinië, Sicilië, Tunesie en Zakynthos. Op Sicilië worden zelfs twee verschillende luchthavens bediend. Vakanties met vertrek vanaf Maastricht Aachen Airport zijn boekbaar op www.corendon.nl.