28
juni
2023
|
10:48
Europe/Amsterdam

Corendon Dutch Airlines steunt Sunflower Hidden Disabilities

Hidden Disabilities

Vanaf 1 juli is Corendon Dutch Airlines trotse partner van Sunflower Hidden Disabilities, een internationale organisatie die verborgen beperkingen zichtbaar maakt door middel van een keycord.

Wereldwijd zijn er zo'n 35.000 mensen die dit keycord vrijwillig dragen, en dat aantal stijgt nog steeds. Eén op de zeven mensen heeft namelijk een beperking en bij 80% is die beperking onzichtbaar. Meer dan tweehonderd bedrijven en instanties zijn inmiddels aangesloten en steunen het initiatief. Het keycord geeft aan dat mensen net wat meer hulp, tijd of begrip nodig hebben. Het dragen ervan levert dus geen privileges op, maar wel wederzijds begrip en vertrouwen. Zie op de foto hieronder de verschillende manieren waarop het keycord gedragen kan worden. 

Vliegen is vaak lastig voor mensen met een onzichtbare beperking doordat er veel prikkels zijn. Verschillende luchtvaartmaatschappijen en luchthavens sloten zich daarom al aan bij de Sunflower Hidden Disabilities. De crew van Corendon Dutch Airlines is getraind op de betekenis van dit keycord. 

Bron foto: https://hdsunflower.com/nl/insights/post/for-people-with-non-visible-disabilities