20
juni
2022
|
14:22
Europe/Amsterdam

Corendon gaat uitstoot van eigen zakelijke vluchten compenseren

Medewerkers van Corendon zijn regelmatig op pad voor inkoopreizen, studiereizen, hotelbezoeken en internationale meetings. Vanuit de nieuwe MVO strategie is besloten om de uitstoot van deze vluchten die niet door klanten worden geboekt, te compenseren via Gold Standard geverifieerde compensatieprojecten van Southpole.

Compenseren versus reduceren

De focus van de nieuwe MVO strategie ligt op het verlagen van onze uitstoot in de hele organisatie. Reduceren dus. Daarom hebben we eerder dit jaar besloten om voor Corendon Dutch Airlines te investeren in Sustainable Aviation Fuel (SAF). Deze brandstof veroorzaakt per liter tot 80% minder uitstoot dan normale kerosine. Dit is één van de manieren waarop we  onze uitstoot verlagen. Een andere manier is het zorgvuldig afwegen van het nut en de noodzaak voor een vliegreis van een collega. In veel gevallen blijkt een vliegreis nog wel noodzakelijk. De uitstoot van deze vluchten gaan we daarom compenseren. 

Compensatieprojecten

Voor de totale uitstoot van eigen zakelijke vliegreizen kopen we compensatieprojecten in, ook wel CO2 credits, bij Southpole. Southpole is dé samenwerkingspartner van de ANVR op het gebied van compenseren. De projecten zijn gecertificeerd, waardoor Southpole onder andere kan garanderen dat de CO2-compensatie aan meerdere Sustainable Development Goals bijdraagt, daadwerkelijk meetbaar is en niet gebeurd zou zijn zonder tussenkomst van Southpole. Het aanplanten van bossen of het plaatsen van windmolens zijn voorbeelden van projecten.

Zelf compenseren of reduceren

Ga je zelf op reis, privé of zakelijk? We raden je altijd aan om de uitstoot die je daarmee veroorzaakt zelf ook te compenseren of reduceren. Waarom dat belangrijk is zie in de kennisclip van NOS op 3. Binnenkort kun je via onze eigen landingspagina www.corendon.nl/verlaag-je-uitstoot bijdragen, maar tot die tijd kun je via www.flyonsaf.com/ je uitstoot berekenen en reduceren of compenseren.