05
juli
2017
|
13:58
Europe/Amsterdam

Corendon Hotels & Resorts koopt resort op Curaçao

Livingstone Jan Thiel Resort nieuwste aanwinst in hotelportefeuille

Corendon Hotels & Resorts verwerft vandaag een aanzienlijk deel van het  Livingstone Jan Thiel Resort op Curaçao. De koop betreft het in koloniale stijl opgetrokken hoofdgebouw en de helft van de appartementen en villas. Corendon verzorgt al drie jaar succesvol pakketreizen naar het Antilliaanse eiland en ziet de populariteit van deze bestemming flink groeien. Het aantal boekingen steeg in de afgelopen jaren al met zestig procent en de koop van het Livingstone Jan Thiel Resort zal de positie van Corendon op Curaçao verder versterken. Het tropische - in typisch Curaçaose kleuren uitgevoerde - viersterrenresort is het tiende hotel in de portefeuille van Corendon Hotels & Resorts.  

Villa’s & palmenstrand  
Het Livingstone Jan Thiel Resort is met een jaarlijkse gemiddelde bezetting van ruim tachtig procent een populair resort op het eiland. Het resort telt in totaal 87 appartementen en 41 villas variërend in stijl en grootte. Ze staan verspreid in een ruim opgezette bloementuin met eigen zwembad. De ligging van het resort is uitstekend: het palmenstrand, de restaurants en beachclubs van Jan Thiel baai liggen op een steenworp afstand. Het centrum van Willemstad ligt op negen kilometer afstand.  

Logische verkoop  
Corendon is één van de grootste Nederlandse aanbieders van pakketreizen naar Curaçao en brengt jaarlijks gemiddeld 20.000 reizigers naar diverse resorts op het eiland, waaronder het Livingstone Jan Thiel Resort. Toen de grootaandeelhouders tot verkoop besloten, hebben zij de directie van Corendon logischerwijs als eerste benaderd. Samen met de helft van de appartementen en villa’s neemt Corendon Hotels & Resorts ook het hoofdgebouw en de Livingstone exploitatiemaatschappij over. Voor het personeel van het resort verandert er weinig. 

Trots  

We zijn trots dat we vaste voet aan de  Curaçaose grond krijgen. Het toerisme naar het eiland in de Caribische Zee biedt daarnaast voldoende potentieel om het resort de komende jaren uit te breiden. Reizigers waarderen het fantastische klimaat, de schitterende baaien en gemoedelijke sfeer. Voor Nederlandse en Belgische vakantiegangers is ook de taal een groot voordeel.
Atilay Uslu

Hotelportefeuille Corendon Hotels & Resort  
De hotelportefeuille van Corendon Hotels & Resorts bestaat momenteel uit tien hotels. Behalve het  Livingstone Jan Thiel Resort op Curaçao bezit en exploiteert Corendon Hotels & Resorts het Corendon Vitality Hotel en The College Hotel in Amsterdam, vijf All Inclusive resort hotels in Turkije, en twee Marble hotels in het Spaanse Andalusië en op Ibiza. Daarnaast worden momenteel in Badhoevedorp drie gebouwen – waaronder het voormalige Sony hoofdkantoor - onder de naam Corendon Village verbouwd tot viersterrenhotels. De hotels openen in het voorjaar van 2018.