23
september
2014
|
12:54
Europe/Amsterdam

Corendon Hotels & Resorts neemt The College Hotel over

Atilay Uslu van de Corendon Group en Michael van de Kuit van de Nedstede Groep hebben een overeenstemming bereikt betreft de overgang van de exploitatie en het management van The College Hotel naar Corendon Hotels & Resorts per 1 oktober 2014. Het gerenommeerde boetiekhotel, dat in 2005 als opleidingshotel is geopend, zal in ongewijzigde functie en onder dezelfde naam worden voortgezet.

Corendon
Corendon, actief als touroperator, luchtvaartmaatschappij en sinds begin dit jaar ook als hotelketen, heeft een duidelijke meerjarenvisie voor het hotel; er wordt geïnvesteerd in het product en de medewerkers om het hotel zijn plek te laten behouden in de top van de 4/5 sterren boetiekhotels van Amsterdam.

Atilay Uslu: “Wij zijn trots dat we The College Hotel Amsterdam mogen toevoegen aan het portfolio van Corendon Hotels & Resorts. Veel mensen kennen ons van vakantiereizen en luchtvaart maar nog niet van eigen hotels. The College Hotel is ons eerste boetiekhotel in Nederland en over enkele maanden openen we ons eerste 4-sterren Vitality Hotel in Amsterdam. Onze hotels zijn gericht op zakenreizigers en toeristen die in betaalbare luxe willen ontspannen en genieten. Wij willen hotels aanbieden waar het een feest is om te verblijven en waar een fantastische beleving gecreëerd wordt voor de gast.”

Michael van de Kuit: “De Nedstede Groep heeft de afgelopen jaren met veel enthousiasme de verdere groei en ontwikkeling van The College Hotel Amsterdam ter hand genomen, dit alles in een dynamische en grootschalige renovatieperiode van het Museumkwartier in totaal. De ambitie en expertise van de Corendon Group zal The College Hotel Amsterdam als hét boetiekhotel van het Museumkwartier verder gezicht gaan geven. Daarvan ben ik overtuigd.”

“Corendon zet haar expertise en bedrijfsmiddelen in om studenten met leertrajecten voor toerisme, hotellerie en luchtvaart kennis te laten maken met de praktijk. Het is belangrijk dat jongeren in een dynamische omgeving het vak leren, op de werkvloer in een echt bedrijf. Deze leerplekken worden ook gecreëerd in het Corendon Vitality Hotel Amsterdam”, aldus Kees Teer, Directeur Corendon Hotels & Resorts. Dit 4-sterren hotel met onder andere 263 kamers, een Mediterraans restaurant & bar, een Bazaar-concept, en een 1000 m2 Vitality Spa & Wellness opent begin 2015 zijn deuren aan de Aletta Jacobslaan in Amsterdam.