28
februari
2020
|
19:32
Europe/Amsterdam

Corendon onthult Eurovisie Songfestival-vliegtuig

Vandaag onthult Getty Kaspers, zangeres van voormalig songfestivalwinnaar Teach-in (Ding-A-Dong), het Eurovisie Songfestival-vliegtuig van Corendon. De Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines vliegt vanaf nu met het Eurovisie logo en de namen van alle Nederlandse winnaars van het Eurovisie Songfestival op haar romp. Het toestel wordt vandaag in hangaar 10 op Schiphol-Oost voor het eerst aan de pers en genodigden getoond.

Eerbetoon
Bij de doop van een vliegtuig is het gebruikelijk dat het vliegtuig een naam krijgt. Corendon heeft als eerbetoon het Eurovisie Songfestival-vliegtuig vernoemd naar vijf Nederlandse inzendingen die het Eurovisie Songfestival hebben gewonnen: Corry Brokken, Teddy Scholten, Lenny Kuhr, Teach-In en Duncan Laurence.

Het toestel landde vanochtend en is om 08.30 uur de hangaar in gereden. Het duurde vervolgens ruim acht uur om de stickers op het vliegtuig te plakken. De komende maanden vliegt de Boeing naar alle bestemmingen van Corendon in Europa, Afrika en Brazilië. De eerste vlucht van het Eurovisie Songfestival-vliegtuig is naar Hurghada. Ook de Boeing 747 in de tuin van het Corendon Village hotel heeft tijdelijk het Eurovisie logo op haar romp staan.

Nationaal sponsor
Corendon is één van de officiële nationale partners van het Eurovisie Songfestival 2020. Met meer dan 180 miljoen kijkers is het Songfestival wereldwijd het grootste live TV muziekevenement en daardoor het perfecte platform om bij een groot publiek onder de aandacht te komen. De touroperator organiseert de komende maanden verschillende acties in Nederland en België waarbij klanten van Corendon tickets kunnen winnen voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam in mei 2020.