Lijnden,
14
april
2021
|
07:59
Europe/Amsterdam

Corendon organiseert eerste proefvakantie met vrijheid naar Gran Canaria

Proefvakantie in samenwerking met TUI, ANVR, de overheid en het RIVM

Vakantiegangers die niet langer meer kunnen wachten om op vakantie te gaan, mét bewegingsvrijheid, kunnen zich aanmelden voor een proefvakantie naar Gran Canaria. Samen met TUI en met ondersteuning en advies van de ANVR, de overheid en het RIVM organiseert Corendon deze proefvakantie om ervaring op te doen zodat we straks weer veilig en verantwoord kunnen reizen, als dit weer mag. Vertrek is begin mei en de bestemming is het zonnige Spaanse eiland Gran Canaria. Vakantiegangers verblijven hier acht dagen in een luxe All Inclusive resort waar het ze aan niets ontbreekt, en kunnen daarnaast van de omgeving genieten. Uiteraard moet iedereen zich houden aan de coronaregels die gelden tijdens de vlucht, in het hotel en op de vakantiebestemming. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf maandag 19 april inschrijven via de website van Corendon.

Steven van der Heijden, CEO van Corendon: “Samen met de overheid bereidt de reisbranche zich voor op het moment dat de reisbeperkingen worden opgeheven. Deze proefvakantie met bewegingsvrijheid is een belangrijke stap en daar leveren we vanuit Corendon graag een bijdrage aan. Want uiteindelijk wil elke vakantieganger zich straks natuurlijk vrij kunnen bewegen op de bestemming en niet alleen in zijn hotel verblijven, hoe mooi en luxe dat hotel ook is. Het einddoel van ons allemaal is: deze zomer weer zorgeloos vakantie vieren in het buitenland.”

180 vakantiegangers naar de zon
De proefvakantie is een achtdaagse vakantie naar Gran Canaria met vertrek begin mei. De reis is inclusief de heen- en terugvlucht met Corendon Dutch Airlines, bustransfers van en naar het hotel vanaf de luchthaven, een verblijf van zeven nachten in het Riu Gran Canaria hotel op basis van All Inclusive, een reisverzekering en de benodigde testen (voor de heen- en terugreis). In totaal kunnen er 180 vakantiegangers mee; 90 gasten met Corendon en 90 gasten met TUI.

Voorwaarden proefvakantie 
Iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan zich vanaf maandag 19 april aanmelden voor de proefvakantie. Dan maken beide reisorganisaties ook alle details over de reis bekend, zoals de exacte reisdatum, de prijs en de testvereisten. Uit alle aanmeldingen maakt Corendon een selectie; hierbij wordt rekening gehouden met een juiste verdeling van alle leeftijdsgroepen en een goede man/vrouw-verdeling. Personen die behoren tot één van de door het RIVM vastgestelde risicogroepen kunnen helaas niet deelnemen aan deze reis.

Meerdere onderzoeken 
Deze proefvakantie is onderdeel van verschillende onderzoeken die de overheid samen met de reisbranche heeft opgezet. Zo is er in deze fase ook een testreis georganiseerd naar Rhodos waarbij de deelnemers hun hotel niet mogen verlaten. Ook komen er testreizen voor auto-, trein- en busvakanties. Deze onderzoeken zijn van groot belang om te kunnen bepalen onder welke voorwaarden we weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen gaan.