17
januari
2017
|
11:11
Europe/Amsterdam

Corendon repatrieert vakantiegangers vanuit Gambia

Naar aanleiding van het aangepaste reisadvies van Het Ministerie voor Buitenlandse Zaken voor Gambia zal reisorganisatie, luchtvaartmaatschappij en hotelier Corendon met spoed haar vakantiegangers repatriëren uit het West-Afrikaanse land. Vanavond vliegt Corendon Dutch Airlines met een lege Boeing 737-800 naar Gambia om de eerste groep vakantiegangers op te halen. Zij zullen morgen op Schiphol arriveren.

Op dit moment zijn er 831 vakantiegangers via Corendon in Gambia. 618 hebben een pakketreis geboekt en 213 enkel een vlucht. Morgen vliegt Corendon waarschijnlijk twee of drie keer naar Gambia om de overige Nederlandse en Belgische vakantiegangers op te halen. Corendon-oprichter Atilay Uslu zal samen met een aantal Corendon-collega’s aanwezig zijn op de luchthaven in Banjul om de passagiers te woord te staan en te helpen met de evacuatie. Hij vliegt met de eerstvolgende Corendon-vlucht vanuit Schiphol naar Gambia en keert morgen met de laatste vlucht terug naar Schiphol.

Als gevolg van de dekkingsbeperking vanuit het Calamiteitenfonds die nu voor Gambia geldt, zullen er vooralsnog geen klanten meer naar Gambia afreizen en hebben klanten die geboekt hebben de mogelijkheid om hun reis kosteloos om te boeken of te annuleren (als de vertrekdatum binnen 30 dagen na vandaag ligt). De meest voor de hand liggende bestemmingen waar naar omgeboekt zal worden zijn Egypte en Curaçao. Beide bestemmingen zijn net als Gambia winterzonbestemmingen en bieden nog genoeg capaciteiten Corendon heeft alle vakantievluchten vanaf morgen tot februari geannuleerd. Over het eerstvolgende vertrek op woensdag 1 februari zal volgende week een beslissing genomen worden.

Op corendon.nl/klantenservice kan men alle actuele informatie over de repatriëring van Corendon vinden.