23
februari
2019
|
16:50
Europe/Amsterdam

Corendon start bouw van hoofdgebouw resort op Curaçao

Minister-President Eugene Rhuggenaath slaat eerste paal

Gistermiddag werd de eerste paal geslagen van het entreegebouw van het rond de 800 kamers tellende vijfsterren ultra all-inclusive resort dat Corendon Hotels & Resorts op Curaçao ontwikkelt. De heer Rhuggenaath, minister-president van Curaçao, gaf het startsein voor de bouw van het hoofdgebouw dat als entree gaat dienen. Dit gebeurde onder toezicht van Corendon oprichter en hoteleigenaar Atilay Uslu, development director Gunay Uslu en genodigden die betrokken zijn bij de bouw van het hotel. Corendon realiseert in de eerste fase een vijfsterrenhotel met 380 kamers, zes zwembaden, 13 eetgelegenheden en bars, een aquapark, een amfitheater en een game- & kidsroom. De opening van de eerste fase van het resort staat gepland in december 2019.

De bouw van het entreegebouw, dat straks de skyline van de Pater Euwensweg siert, is feestelijk gestart. De middag begon met een kort welkomstwoord door Atilay Uslu en Gunay Uslu. Nadat Premier Rhuggenaath de eerste paal van het entreegebouw sloeg, kregen de gasten een rondleiding over het terrein om de voortgang van de werkzaamheden van de eerste fase te aanschouwen. Atilay Uslu; “We zijn al een aantal maanden bezig met de verbouwing en nu we starten met de bouw van het hoofdgebouw krijgt het resort steeds meer vorm. Het is erg fijn dat de minister-president van het eiland zo betrokken is bij ons project. Ik ben dan ook erg trots dat de heer Rhuggenaath de eerste paal heeft geslagen van het gebouw waar wij straks onze gasten verwelkomen.”

Er is één woord voor dit project; hoop. Ik feliciteer Corendon en ik feliciteer Curaçao met de komst van dit magnifieke hotelcomplex.
Minister President Eugene Rhuggenaath

Corendon is in 2018 begonnen met de renovatie en uitbreiding van het sterk verouderde voormalige Holiday Beach complex. Corendon realiseert in de eerste fase een vijfsterrenhotel met 380 kamers en diverse faciliteiten. Het resort zal in de eerste instantie werkgelegenheid bieden aan zo’n 250 medewerkers. In de tweede fase worden er nog 420 kamers ontwikkeld die naar verwachting eind 2020 worden opgeleverd. De naam van het resort wordt medio april bekendgemaakt.