05
januari
2024
|
10:23
Europe/Amsterdam

Corendon steunt Bakau Basketbal Academy

Afgelopen december reisde Edward Spier voor de vierde keer naar Gambia op onze kosten. Edward was een fanatiek sporter totdat hij een aandoening kreeg aan zijn enkels. Nu zet hij zijn passie voor sport in om jongeren in Gambia te helpen. De Corendon Foundation heeft de afgelopen jaren de reis en het verblijf van Edward Spier en zijn vrouw gesponsord, zodat hij samen met de Gambiaanse Rueben en Staples de Bakau Basketbal Academy (BBA) kon opzetten en uitbreiden. Inmiddels kunnen bijna 300 kinderen elke dag van de week een paar uur komen basketballen. Dankzij Corendon zijn de jongeren onlangs ook van een nieuwe outfit voorzien.

Jongeren in Gambia

Rueben en Staples zetten zich met hart en ziel in voor de jongeren uit de achterstandswijken van Bakau. Ze hebben veel steun aan Edward die hen op afstand clinics en oefeningen geeft. De twee zijn elke dag als vrijwilliger op het basketbalveld te vinden, naast hun normale baan. En dat is nodig, want veel kinderen missen rolmodellen in hun directe omgeving. Zonder afleiding komen ze al snel in aanraking met drank en drugs.  

Edward heeft de afgelopen jaren in Gambia en op afstand in Nederland enorm veel werk verzet. Het basketbalplein bij het Independence Stadium in Banjul – het enige officiële basketbalveld in heel Gambia - is in bruikleen, waardoor ze er soms zomaar geen gebruik van kunnen maken. Daarom is Edward in gesprek met lokale overheden om een plek toegewezen te krijgen voor een eigen speelveld. Inmiddels heeft hij groen licht gekregen en kan de BBA hopelijk binnenkort verhuizen naar een meer toekomstbestendige plek.

Edward gaat intussen door met zijn werk, want bij het nieuwe veld moet ook een overkapping komen, zodat ze ook bij regen kunnen blijven spelen. Daarnaast blijft er voortdurend behoefte aan sportkleding, schoenen en basketballen. Daarom heeft Corendon ook 150 nieuwe shirts gesponsord. Met zijn stichting Hoops for Gambia hoopt Edward dat hij ook de komende jaren genoeg geld kan inzamelen om de BBA draaiende te houden en ook in de rest van het land kinderen te helpen met sportactiviteiten. Wil jij ook een bijdrage leveren? Kijk op Hoops for Gambia voor meer informatie.