23
augustus
2022
|
12:10
Europe/Amsterdam

Corendon support loterij van World Animal Protection voor opvang voor ex-showdolfijnen

Aan de kust van het Griekse eiland Lipsi wordt de eerste natuurlijke dolfijnenopvang van Europa gerealiseerd, voor de hopelijk laatste generatie showdolfijnen. World Animal Protection organiseert een sponsorloterij om deze dolfijnenopvang te realiseren. Corendon support deze actie door een reischeque van 1000 euro beschikbaar te stellen.  Zo hopen we dat zoveel mogelijk mensen een lot kopen en er geld in het laatje wordt gebracht. 

De bijdrage van ieder verkocht lot helpt om de baai klaar te maken, zodat de eerste dolfijnen zo snel mogelijk kunnen worden opgevangen. Met jouw steun kan de dolfijnenopvang operationeel worden. En tegelijkertijd maak je kans op een Corendon reischeque ter waarde van 1000 euro!

bit.ly/World-Animal-Protection-Loterij

Waarom het belangrijk is dat er een dolfijnenopvang komt? Op dit moment leven wereldwijd meer dan 3.000 dolfijnen in gevangenschap, waaronder zo’n 300 in Europa. Deze intelligente dieren leven in onnatuurlijke omstandigheden. Ze vermaken het publiek met shows met luide muziek en worden hiervoor getraind. Vaak zwemmen ze elke dag dezelfde rondjes in hun bassin en wordt er met ze gefokt. De dolfijnen raken gestrest, worden agressief en soms zelfs depressief.

Nieuwe leefomgeving

Dolfijnen die in gevangenschap hebben geleefd, kunnen niet zomaar worden uitgezet in zee. Hun kans op overleving in het wild is nihil, omdat ze de cruciale vaardigheden en kennis hiervoor niet van hun moeder en groepsgenoten hebben meegekregen. Zij verdienen daarom een fijne, permanente leefomgeving die zo goed mogelijk voldoet aan hun natuurlijke behoeftes. Met een grote, ecologisch rijke ruimte om te zwemmen, duiken en jagen. 

Helaas bestaat zo'n opvangcentrum nog niet in Europa, terwijl het wel steeds vaker nodig zal zijn.  Daarom wil World Animal Protection een nieuw centrum ontwikkelen bij het eiland Lipsi, in Griekenland. Hier kunnen voormalige showdolfijnen een veilige plek krijgen, en de rest van hun leven in relatieve vrijheid leven.