22
oktober
2018
|
16:56
Europe/Amsterdam

Corendon versterkt positie op Curaçao

Samenvatting

-Corendon stationeert Boeing op Curaçao
-Corendon trotse eigenaar Veneto Holiday Beach Hotel

Vanaf half december stationeert Corendon Dutch Airlines een Boeing 737-800 op Hato Airport te Curaçao. Corendon is een samenwerking aangegaan met Divi Divi Air om vluchten uit te voeren vanaf Curaçao naar Brazilië (GRU), Sint Maarten en Aruba. Naar verwachting duurt de lease tot half april. Eind september maakte Corendon ook al bekend dat Corendon Hotels & Resorts de trotse eigenaar is geworden van het Veneto Holiday Beach Hotel. Het sterk verouderde complex wordt gerenoveerd en uitgebreid van 220 naar 350 kamers en er komt een groot aquapark. Opening staat gepland op eind zomer 2019. De doelgroep voor het aan een wit zandstrand gelegen hotel zijn Nederlandse gasten en gasten uit Noord- en Zuid-Amerika uit het hogere segment.

Corendon Hotels & Resorts verwierf in 2017 een aanzienlijk deel van het Livingstone Jan Thiel Resort op Curaçao. De koop betrof het in koloniale stijl opgetrokken hoofdgebouw en de helft van de appartementen en villa’s. Corendon verzorgt al vier jaar succesvol pakketreizen naar het Antilliaanse eiland en ziet de populariteit van deze bestemming flink groeien. Het aantal boekingen steeg in de afgelopen jaren al met zestig procent en de koop van twee grote hotel zal de positie van Corendon op Curaçao verder versterken. Corendon is één van de grootste Nederlandse aanbieders van pakketreizen naar Curaçao en brengt jaarlijks gemiddeld 20.000 reizigers naar diverse resorts op het eiland, waaronder het Livingstone Jan Thiel Resort

Hotelportefeuille Corendon Hotels & Resorts
De hotelportefeuille van Corendon Hotels & Resorts bestaat momenteel uit elf hotels. Naast Livingstone Jan Thiel Resort en het Veneto Holiday Beach Hotel bezit en exploiteert Corendon Hotels&Resorts, het Corendon City Hotel in Amsterdam, het 680 kamers tellende Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, The College Hotel in Amsterdam, vier resorts in Turkije en het Marble Stella Maris Resort op Ibiza.