12
juni
2014
|
15:02
Europe/Amsterdam

De kers op het Corendon Vitality Hotel

Vandaag is het voorste gedeelte van een Boeing 737 geplaatst in de suite op de 7e etage van het Corendon Vitality Hotel Amsterdam dat over zes maanden de deuren opent.De 737 Cockpit Suite heeft een oppervlakte van 120 m2 en naast dat de gasten kunnen overnachten in de ruime suite, is er ook een mogelijkheid tot vergaderen en/of dineren in één van de twee boardrooms. De cockpit wordt uitgerust met een flightsimulator.Onderscheidend hotelconceptHet Corendon Vitality Hotel Amsterdam zal zich niet alleen door de 737 Cockpit Suite onderscheiden van andere hotels, maar creëert ook een totaal eigen gezicht en beleving met een Mediterraans restaurant & bar, een Bazaar-concept, en 1000 m2 Vitality Spa & Wellness. Tevens legt het 263 kamers tellende hotel focus op vitaliteit en duurzaamheid wat belangrijke pijlers zijn voor zowel de leveranciers, de medewerkers als de gasten.

Mensen staan centraal

Om de juiste beleving te creëren begint het bij ons bij het personeel dat straks in een mooi hotel mag werken. Het team wordt voor de opening getraind met behulp van persona’s: profielen per type gast en collega. Op deze manier kan iedere medewerker optimaal presteren en zich goed inleven in de wensen van gasten en collega’s. Hiermee gaan wij onze gasten een beleving bieden die zij van ons mogen verwachten. Kees Teer, Directeur van Corendon Hotels & Resorts. 
Kees Teer, Directeur van Corendon Hotels & Resorts

Naast de gasten staat ook het personeel centraal in het Corendon Hotel. Het hebben van vitale medewerkers die zich goed voelen in hun werkomgeving is terug te zien in de service richting de gasten.

De vitaliteit van de mens, zowel gast als personeel, staat bij ons centraal.
Kees Teer, Directeur van Corendon Hotels & Resorts

Vitality Hotel Spa
Het Corendon hotel biedt de gasten een walhalla aan van vitaliteit in de Corendon Vitality Spa, één van de grootste wellness-centra van de stad. Het Spa & Welness centra van ruim 1000m2 biedt faciliteiten aan als traditionele Hammams, een Turks stoombad, Sauna’s, indoor zwembad, indoor strand, diverse behandelruimten, een fitness en Barber & Beauty shop.

Voor gasten die al dan niet tijdelijk zorgbehoevend zijn, heeft het hotel van Corendon onder andere 14 Vitality kamers. In deze kamers zijn voorzieningen voor gasten die minder mobiel zijn, in een rolstoel zitten of revalideren na een operatie. Naast de inroom gym kunnen deze gasten ook gebruik maken van de fitness en behandelruimten.

Duurzaam werkgeverschap en MVO
Het hotel heeft een bijzondere visie op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw, een voormalig kantoorpand, is vanuit een duurzaamheidsvisie gerenoveerd en straks bijna klimaatneutraal. Tevens wordt er gebruik gemaakt van alle mogelijke energiebesparende installaties, zoals bijvoorbeeld een warmtekrachtkoppeling en zal er gewerkt worden met lokale leveranciers. Op het gebied van personeelswerving maakt het Corendon Hotel gebruik van een bestaande initiatief van Amsterdam Nieuw-West, waarbij een duidelijke focus wordt gelegd op duurzaam en lokaal werkgeverschap.

Mediterrane keuken, bar en terras
Direct aan de Aletta Jacobslaan, op de begane grond van het hotel, wordt AY’s Restaurant & Bar geopend. De naam refereert naar de Atilay Uslu en Yildiray Karaer, de oprichters van Corendon. AY’s is een laagdrempelig restaurant & bar concept met een ruim terras en open keuken waar naast de Europese keuken ook specialiteiten uit de Turkse keuken geserveerd zullen worden. Gasten hebben straks de keuze om gezonde en vitale gerechten te bestellen met ingrediënten van zoveel mogelijk lokaal geselecteerde leveranciers. Ook zullen de favoriete gerechten van Atilay en Yildiray op de kaart te vinden zijn. Kees Teer: “Wij willen een concept neerzetten waar zowel de internationale hotelgast als de lokale buurtbewoner zich welkom en thuis voelt om een drankje te komen drinken aan de bar of een hapje te komen eten”.