20
juni
2019
|
17:16
Europe/Amsterdam

De vulkaan Etna op Sicilië bezoeken en beklimmen

De vakantie naar Sicilië is geboekt en je kan je planning gaan maken. Iets wat je op het Italiaanse eiland zeker moet doen én gelijk van je bucketlist kan strepen; de Etna beklimmen. De Etna is één van de actiefste vulkanen ter wereld en een van de weinige in Europa. Dit indrukwekkende natuurfenomeen ligt aan de noordoostkust van het zonnige Sicilië en is van alle kanten gemakkelijk te bereiken. De sportieve vakantieganger maakt de klim naar boven met een gids. Voor een meer ontspannen ervaring huur je een auto en neem je plaats in de kabelbaan naar boven. Lees hier alles over de mooiste routes naar het hoogst bereikbare punt van de Etna.

De grootste actieve vulkaan in Europa
De 3323 meter hoge berg staat op de werelderfgoedlijst en is de grootste actieve vulkaan in Europa. Nog jaarlijks is er een uitbarsting te zien en vooral te horen, dus het zou zo maar kunnen dat jij dit spektakel meemaakt. Kom je in het voorjaar naar Sicilië dan ligt er waarschijnlijk nog sneeuw op de top van de berg terwijl het aan het strand al lekker warm is. In de lente bloeit ook de brem volop wat de berg een mooie gele kleur geeft. Ook interessant aan de begroeiing op de Etna zijn de wijnranken. Aan de voet van de berg vind je eeuwenoude terrassen met druivenplanten waar wijn van wordt gemaakt. Door de unieke locatie van de druif smaakt de wijn erg bijzonder.

De Etna beklimmen
Als echte avonturier kies jij ervoor de Etna te voet te beklimmen. Je gaat met een ervaren gids na een korte uitleg beginnen aan je klim naar de top. In het dorpje Nicolosi start jouw tocht naar boven. Met een kabelbaan en speciale off-road busjes word je naar 2900 meter boven het zeeniveau gebracht naar Torre del Filosofo. Eenmaal hier aangekomen, begint je klim naar boven met een professionele vulkanologische gids. Geniet van het prachtige uitzicht tijdens je sportieve tocht. Door de vele lava uitbarstingen waan je je in een maanlandschap. Je komt onderweg verschillende rode, grijze en zwarte stukken grond tegen die warm aanvoelen. Hoe dieper je graaft, hoe heter de grond is. Je zou hier zelfs een eitje op kunnen bakken. Altijd handig, mocht je onderweg trek krijgen.