15
juni
2022
|
13:48
Europe/Amsterdam

Derde update actieplan 'Slim en Duurzaam'

In 2018 publiceerden twintig transportorganisaties en kennisinstellingen, waaronder Corendon, het actieplan ‘Slim en duurzaam’ om de CO2-uitstoot van de luchtvaart te reduceren. In de jaren die volgden is er twee keer een update verschenen over de behaalde resultaten. De derde update met de huidige stand van zaken is vorige week gepubliceerd. 

Het doel van het gezamenlijke actieplan is om de CO2-uitstoot van de luchtvaart vanuit Nederland in 2030 terug te brengen tot het niveau van 2005. Dat moet op verschillende vlakken gebeuren: van een uitstootvrije operatie op de luchthaven, tot het gebruik van duurzame brandstoffen en zuinige vliegtuigen. De derde update sinds 2018 laat een totaaloverzicht zien van acties die binnen de sector zijn ondernomen om de doelen voor 2030 te behalen. 

Ook Corendon zet zich in voor de duurzame plannen, door bijvoorbeeld onze vloot te vernieuwen met de zuinigere 737-MAX'en. Het vrijwillig bijmengen van 0,5% Sustainable Aviation Fuel laat bovendien zien dat we voorop willen lopen in de sector. De proeven met de elektrische taxibot in 2020 en onze eigen elektrische bedrijfsauto's op Schiphol zijn nog twee voorbeelden van onze bijdrage.