19
december
2022
|
14:06
Europe/Amsterdam

Droomwens Manon in vervulling gegaan

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover voor Manon: haar langverwachte droomwens om een dagje stewardess te zijn is in vervulling gegaan. Manon heeft een verstandelijke beperking en daarom werd via Droomwolk, onderdeel van Stichting de Baan, deze speciale dag georganiseerd.

Ze moest voor dag en dauw al op, om om 05.00 uur op Schiphol te zijn voor de vlucht naar Kittilä, die we in opdracht van reisorganisatie Nordic uitvoeren. Op Schiphol werd ze verwelkomd door een collega van Corendon, die Manon en haar gezelschap de hele dag op sleeptouw nam. De dag werd van voor tot achter gefilmd door een eigen filmploeg, waarvan de presentatrice ook een verstandelijke beperking heeft. 

Van Cor, initiatiefnemer van de Droomwolk, ontvingen we een uitgebreid woord van dank voor iedereen die heeft meegewerkt:

"Het is zaterdag een onvergetelijke dag voor Manon geworden en wat is zij verwend met van alles. Allereerst was er uiteraard de outfit van Corendon, inclusief speld, badge en dergelijke, en dan alle verwennerij aan board van koffie, thee en… een broodje kroket. Op Kittilä werd zij opgewacht door de brandweer en de autoriteit van de luchthaven, waarvan zij een Welkom in Finland-pakket kreeg. Daarna mocht ze plaats nemen in de brandweerauto, om vervolgens in het inspectiebakje van de de-ice het toestel te inspecteren. Ten slotte werd zij op de terugreis nog verrast met een Ritualspakket van de aanwezige crew. 

Namens het droomteam, Marleen (moeder Manon) en Manon, nogmaals ontzettend bedankt voor jullie medewerking!"

Op www.haarlemsdagblad.nl verscheen een kort artikel over de droomwens van Manon.