19
juli
2022
|
16:20
Europe/Amsterdam

Duurzamer inkopen

We kunnen niet zonder onze partners en leveranciers. We helpen ze op verschillende manieren pro-actief bij verduurzaming. 

Duurzaam inkopen

Duurzaam inkoopbeleid

Onze inkoopafdeling hanteert een duurzaam inkoopbeleid. Dat betekent dat we continu in gesprek  zijn met onze leveranciers over alternatieve duurzamere producten. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan leveranciers uit de regio en aan partijen die zelf ook een verduurzamingsplan hebben. 

Daarnaast werken we samen met een aantal sociale ondernemingen, zoals Opnieuw. Deze “meubelfabrikant” geeft oude kantoormeubels een nieuw leven en doet dit met de inzet van mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Aanbod duurzamere hotels vergroten

Wij weten vanuit onze eigen hotels wat het betekent om een hotel te verduurzamen. Wij stimuleren de hotelaccommodaties met wie wij samenwerken om een keurmerk te behalen en kosten te besparen. Hotels met een erkend keurmerk op het gebied van duurzaamheid krijgen extra aandacht op onze website. Binnen onze eigen hotels is er continu aandacht voor verduurzaming. Lees hier hoe we dat bij het Mangrove Beach Resort op Curaçao hebben gedaan.

Code of Conduct

Alle nieuwe gecontracteerde leveranciers moeten een Code of Conduct ondertekenen, waarin zij onder andere beloven zich in te zetten voor het klimaat en tegen uitbuiting van kinderen en corruptie. Als blijkt dat een leverancier zich niet aan de bepalingen in de Code of Conduct houdt, kan dat gevolgen hebben voor de samenwerking met die partij. 

Catering aan boord

Doordat wij á la carte catering aan boord bieden, wordt er minder voedsel verspild. We willen klanten stimuleren om ook in het vliegtuig gezonde en bewuste keuzes te maken door ons assortiment verantwoorde producten verder uit te breiden. Zoals bijvoorbeeld met vegetarische saucijzenbroodjes.