19
juli
2022
|
16:20
Europe/Amsterdam

Duurzaam inkopen

We kunnen niet zonder onze partners en leveranciers. We helpen ze op verschillende manieren pro-actief bij verduurzaming. 

Duurzaam inkopen van producten en diensten

We hebben binnen Corendon een duurzaam inkoopbeleid opgesteld en zijn continu in gesprek met onze leveranciers over alternatieve duurzamere producten. Wij kiezen voor leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en werken samen met ze aan het verduurzamen van ons en hun assortiment.

Samenwerken met partners in de keten

We werken samen met verschillende partners om de duurzame transitie in de reisbranche te versnellen. We bekijken hoe we processen kunnen verduurzamen, we werken met afvalverwerker SUEZ samen aan een hoger recyclebaar percentrage van ons afval en helpen onze hotelpartners met het verduurzamen van hun organisatie.

Aanbod duurzame hotels vergroten

Wij weten vanuit onze eigen hotels wat het betekent om een hotel te verduurzamen. Wij stimuleren de hotelaccommodaties met wie wij samenwerken een keurmerk te behalen en kosten te besparen door ze tips en tricks te geven over energieverbruik, afvalscheiding, voedselverspilling en lokaal inkopen. Hotels met een duurzaam keurmerk krijgen extra aandacht op onze website. Binnen onze eigen hotels is er continu aandacht voor verduurzaming. Lees hier hoe we dat bij het Mangrove Beach Resort op Curaçao hebben gedaan.

Catering aan boord

Doordat wij á la carte catering aan boord bieden, wordt er minder voedsel verspild. We willen klanten stimuleren om ook in het vliegtuig gezonde en bewuste keuzes te maken door ons assortiment verantwoorde producten verder uit te breiden.