14
december
2018
|
11:59
Europe/Amsterdam

Eerste en enige Boeing 747-400 in Corendon kleuren geland op Schiphol

Vanmiddag is de eerste en enige Boeing 747-400 in Corendon kleuren geland op Schiphol. Het toestel werd feestelijk onthaald op de luchthaven en kreeg een escorte van de bekende gele Schiphol auto’s. Atilay Uslu, oprichter en directeur van Corendon, wachtte met een deel van zijn Management Team bij de landingsbaan het vliegtuig op. De voormalige KLM Boeing 747-400 ‘City of Bangkok’ krijgt als eindbestemming de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, met uitzicht op luchthaven Schiphol. Het vliegtuig heeft eind november de laatste commerciële vlucht voor KLM gemaakt en is vervolgens in Rome in Corendon kleuren gespoten. Het toestel wordt geparkeerd in een hangar op Schiphol-Oost. KLM draagt vervolgens het toestel over aan het vliegtuigrecyclingbedrijf AELS (Aircraft End-of-Life Solutions). AELS start met de ontmanteling van het toestel en na deze werkzaamheden wordt het toestel geleverd aan Corendon. Beelden van het toestel, inclusief bewegend beeld van de landing, zijn terug te vinden op: www.corendon.nl/boeing747

Toestel in de tuin
Het Corendon toestel zal echter geen enkele vakantievlucht uitvoeren; het krijgt als eindbestemming de tuin van het Corendon Village Hotel te Badhoevedorp. Naar verwachting wordt het toestel in februari 2019 van luchthaven Schiphol naar Badhoevedorp vervoerd in samenwerking met transportbedrijf Mammoet en Schiphol. Mammoet, specialist op het gebied van zwaar transport, zal het meer dan 150 ton wegende vliegtuig van de luchthaven Schiphol naar het Corendon hotel vervoeren en het daar vervolgens op speciale steunen afzetten. Er wordt tijdens het vervoer zoveel mogelijk rekening gehouden met de route en het tijdstip van transport, om verkeershinder te voorkomen. Details over deze bijzondere gebeurtenis worden op een later tijdstip door Corendon, namens alle participerende partijen, bekend gemaakt. De manier waarop de Boeing uiteindelijk door het hotel in gebruik wordt genomen, houdt Corendon nog even geheim.

Corendon Village Hotel Amsterdam
Het vier sterren Corendon Village Hotel Amsterdam opende in het voorjaar van 2018 haar deuren, in het voormalige Sony hoofdkantoor in Badhoevedorp. Het hotel bestaat uit drie afzonderlijke vleugels: Plaza, Apartments & Urban. Het hotel biedt meer dan 680 kamers, suites, studio’s en appartementen en is daarmee het grootste hotel van de Benelux. Corendon Village beschikt over meerdere restaurants, bars, spafaciliteiten, fitness, zwembad, bioscoop, rooftopbar en multifunctionele vergaderzalen.

Hotelportefeuille Corendon Hotels & Resorts
De hotelportefeuille van Corendon Hotels & Resorts bestaat momenteel uit tien hotels. Het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, het Corendon City Hotel in Amsterdam, The College Hotel in Amsterdam, vier resorts in Turkije, het Marble Stella Maris Resort op Ibiza, het Livingstone Jan Thiel Beach Resort op Curaçao en het onlangs aangeschafte Veneto Holiday Beach Resort op Curaçao.