04
juli
2019
|
11:32
Europe/Amsterdam

Fietsen op Mallorca – 5 mooiste fietsroutes op Mallorca

Velen komen naar het populaire Spaanse vakantie-eiland Mallorca voor de zon, het strand en de zee. Een weekje relaxen aan het zwembad of shoppen in een van de leuke (bad)plaatjes. Natuurlijk ook een avondje sangria drinken en tapas eten of andere lokale gerechten proeven. Maar wist je dat je ook uitstekend kunt fietsen op Mallorca? Wil je weten waar je moet zijn, bekijk dan onze top 5 mooiste fietsroutes van Mallorca.

Cap de Formentor

1. Serra de Tramuntana
Het bekende gebergte Serra de Tramuntana is uitstekend voor een mooie fietstocht over het Spaanse eiland Mallorca. Je hebt hier verschillende niveaus en prachtige vergezichten over ruige kusten en natuurlijk de blauwe zee waardoor het eiland wordt omringd. Dit populaire fietsgebied is zelfs opgenomen in de World Heritage Status van UNESCO.

In het noorden van Serra de Tramuntana vind je twee mooie fietsroutes van Mallorca. Stap op de pedalen en rijd van Sóller naar Fornalutx. De 5 kilometer lange klim brengt je langs een adembenemend berglandschap. Eenmaal in Fornalutx moet je zeker even het mooie dorpje bekijken. Hier geniet je van een prachtig uitzicht over het Alfabia gebergte en de bergen van Comadors en kun je meteen bijkomen van de tocht.

In het meest noordelijke puntje van Mallorca ligt ook een mooie route te wachten om ontdekt te worden. Je start in het dorp Port de Pollença en eindigt na 20 kilometer bij de vuurtoren Cap Formentor. Je fietst langs zee, maar ook door een prachtig berglandschap. Je komt bochten en hoogteverschillen tegen, maar het is zeker de moeite waard. Je wordt onderweg namelijk meerdere keren beloond met schitterende uitzichtpunten.

Can Picafort

2. Noorden
In het noorden van Mallorca, net onder Serra de Tramuntana, loopt een vlakke fietsroute die je leidt langs verschillende kustplaatsjes. Je fietst hier van Can Picafort naar Port d’Alcúdia. Op de eindbestemming moet je zeker een kijkje nemen, want deze badplaats beschikt naast een historisch stadscentrum ook over een mooi strand en gezellige jachthaven. De ideale plek voor een verkoelend drankje op het terras!

Ses Salines

3. Zuiden
Ben je meer een ‘vakantiefietser’ en zijn echte beklimmingen niet jouw ding? Richt je dan eens op het zuiden van het eiland. Hier kun je rustig over het platteland en langs goudgele stranden en vuurtorens fietsen. Kies vanaf Colonia de Sant Jordi de route naar het zuidelijkste puntje, dan kom je uit bij Cap de Ses Salines. Aanrader: het authentieke dorp Santanyi!

Soller

4. Binnenland
Noord, oost, zuid, west. Je kunt in heel veel gebieden op het Balearen-eiland goed fietsen. Zowel de ervaren trapper als de minder ervaren fietser kunnen hier hun hart ophalen. Naast de ruige kusten en het glooiende berglandschap heeft het binnenland van Mallorca ook van alles te bieden. Van vlakke routes tot uitdagende parcours. Volg vooral de bewegwijzering en je komt prachtige natuur en indrukwekkende vergezichten tegen.

Palma

5. Palma de Mallorca
Verblijf je in de hoofdstad Palma de Mallorca, huur dan een fiets en rijd naar de partybestemming El Arenal. Een route van 20 kilometer over het fietspad langs zee. Dat betekent dat er altijd een verkoelend zeebriesje waait. Ook lekker tijdens hete temperaturen ? Het is trouwens een erg geschikte route voor families vanwege het vlakke pad. Wordt het je toch even teveel, dan kun je een pauze inlassen in de badplaats Can Pastilla.

Het relaxen op Mallorca kun je prima combineren met een of meerdere fietsroutes op het eiland. Of je nu in het uiterste noorden of in het warme zuiden verblijft, er is overal wel een mooi pad te vinden. Zowel voor de fietsfanaat als de vakantiefietser is er van alles te beleven. Koop een fietskaart of volg de bewegwijzering en je geniet van het fietsen op Mallorca!