17
juli
2018
|
14:01
Europe/Amsterdam

Het ideale vakantieklimaat van Nederlanders

Vakantievierende Nederlanders: "De favoriete temperatuur ligt tussen de 26 en 30 graden Celsius"

Het hoogseizoen is begonnen en ondanks het heerlijke weer in Nederland vliegen er komende weken honderdduizenden mensen naar hun vakantiebestemming. Corendon vroeg zich af: Wat vindt Nederland eigenlijk goed vakantieweer? De favoriete temperatuur ligt tussen de 26 en 30 graden Celsius en gemiddeld zeven op de tien vakantievierende Nederlanders vindt regen op de bestemming geen probleem. Hiervan is 46% het oneens met de stelling dat twee of meer dagen regenval hun vakantie zou verpesten. In totaal deden ruim 1200 respondenten mee aan het onderzoek naar het ideale vakantieklimaat.

Uit analyse van reisorganisatie Corendon blijkt dat maar liefst 80% van de Flevolanders en 74% van de Utrechters regen niet zien als een domper op hun vakantie. Tegenover bijvoorbeeld nipt de helft (57%) van alle Drenten. Slechts 13% blijft bij regen binnen bij de geboekte accommodatie. Zij zeggen dan te gaan ontspannen en lezen of spelen spelletjes met hun reisgezelschap. Bijna de helft (47%) trekt er wel op uit, maar plant overdekte activiteiten zoals in musea en winkelcentra. Gemiddeld 40% van de respondenten zegt geplande activiteiten bij regen gewoon door te laten gaan, maar zich op het weer te kleden.

De favoriete vakantietemperatuur
Ondanks onze optimistische houding tegenover neerslag in ons vakantieland, kiest 74% toch liever voor zekerheid wanneer het aankomt op het klimaat op de vakantiebestemming. Dit mag niet te koel of regenachtig zijn. De meest gekozen favoriete vakantietemperatuur ligt dan ook tussen de 26 en 30 graden Celsius. Slechts 14% houdt juist rekening met een niet te warm of benauwd klimaat en 12% maakt het niet veel uit, zij passen de activiteiten aan op het klimaat van de bestemming waar zij naartoe willen.

Ouders denken dat kinderen zich bij elk klimaat kunnen vermaken
Gemiddeld vier op de tien ouders zeggen dat ze bang zijn dat hun kinderen zich bij slecht weer sneller gaan vervelen en dit de vakantiepret niet ten goede komt. Toch zegt 46% van de ouders, en hiermee het grootste deel, dat hun kinderen zich in ieder klimaat prima kunnen vermaken. Opvallend is dat mannen sneller denken dat de kinderen zich wel vermaken. Vrouwen denken over het algemeen vaker dat hun kroost zich gaat vervelen bij slecht weer.

Weer op bestemming bekend bij inpakken van koffers
Bij 71% van de vakantiegangers is het weer op de vakantiebestemming bekend voor zij hun koffer inpakken. De helft van hen weet welk klimaat ze kunnen verwachten en de andere helft controleert toch nog de weersverwachtingen online. Gemiddeld 19% pakt voldoende in om ook voorbereid te zijn op ander weer. Eén op tien verwacht op locatie wel iets te kunnen kopen wanneer het weer op vakantie tegenvalt.

Benieuwd waar Nederlanders nog meer rekening mee houden als het gaat om het klimaat in het vakantieland? Lees dan verder op: www.corendon.nl/ideale-vakantieklimaat-nederlanders