Lijnden,
20
mei
2020
|
16:38
Europe/Amsterdam

Koning spreekt waardering uit voor repatriëring luchtvaartmaatschappijen

Vanmorgen heeft koning Willem-Alexander in een telefoongesprek zijn waardering uitgesproken voor de samenwerking tussen Corendon, KLM, Transavia en TUI in de afgelopen maanden bij het repatriëren van Nederlanders uit het buitenland. Verantwoordelijken van deze operatie van Corendon, KLM, Transavia en TUI spraken telefonisch met de koning over de inspanningen van de maatschappijen om zoveel mogelijk gestrande Nederlandse passagiers terug naar huis te brengen. Hij was erg goed geïnformeerd en zeer lovend over de samenwerking van alle partijen.

Samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de samenwerkende alarmcentrales van de verzekeraars zijn meer dan 250.000 Nederlanders gerepatrieerd. Dankzij de inzet van de crews van de vier maatschappijen heeft dit veel onvergetelijke momenten opgeleverd. Extra bijzondere vluchten waren onder andere die van KLM naar Sydney, waar voor het eerst sinds 20 jaar een KLM-toestel landde en de vluchten van Transavia vanuit Marokko, door de complexiteit van deze operatie. TUI voerde enkele ingewikkelde vluchten met meerdere stops uit naar Afrika en Corendon heeft ook vele passagiers uit Oost-Europa teruggehaald.

Ook liet de koning zich informeren over maatregelen die de maatschappijen nemen om gezond en veilig te kunnen vliegen. De koning gaf aan dat hij het positief vindt dat de luchtvaart in deze ingrijpende tijden inventief is en samenwerkt wanneer het er op aankomt Nederlanders terug naar huis te halen in een crisissituatie. Corendon, KLM, Transavia en TUI zijn blij met deze koninklijke betrokkenheid en interesse.