08
april
2019
|
14:13
Europe/Amsterdam

Mathieu van der Poel vierde in Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel finisht vierde in eerste Ronde van Vlaanderen na straf nummer

Mathieu van der Poel is vierde geworden in zijn eerste Ronde van Vlaanderen. De Nederlandse kampioen kwam op zestig kilometer van het einde ten val maar zette een straffe inhaalrace neer. Uiteindelijk zou hij finaal nog als vierde eindigen. 

Het eerste jaar van Corendon-Circus als ProContinentale ploeg, en meteen ook onze eerste deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Na de overwinning van Mathieu van der Poel afgelopen woensdag in Dwars door Vlaanderen stond de ploeg met het nodige vertrouwen aan de start van Vlaanderens Mooiste. 

Lang liep alles volgens plan tot Mathieu van der Poel op 60 kilometer lek reed en door een gebroken velg tot overmaat van ramp ook nog eens ten val kwam. Van der Poel bleef even liggen, greep naar de schouder, maar kon uiteindelijk zijn weg wel verderzetten. 

Over and out dacht iedereen, maar een fenomenale Van der Poel zette een al even fenomenale inhaaljacht in. Van der Poel reed 20-30 minuten zijn eigen tempo en kwam opnieuw aansluiten bij de grote namen. Ook Stijn Devolder maakte nog deel uit van de groep. MVDP stormde op 18 kilometer zelfs nog als eerste van de achtervolgende groep (latere winnaar Bettiol reed toen al alleen op kop) de Oude Kwaremont op.

De Italiaan terughalen zat er niet meer in, uiteindelijk zou Van der Poel spurten voor een podiumplaats. Daar moest hij nog net de duimen leggen voor de Noor Alexander Kristoff waardoor Van der Poel net zoals in Gent-Wevelgem net naast het podium viel (4e). 

Verderop werd Stijn Devolder 51ste, en dat in zijn achttiende (18e!) Ronde van Vlaanderen. Devolder knapte bovendien nog héél wat werk op in de finale nadat Van der Poel opnieuw voorin kwam aansluiten. Gianni Vermeersch werd 69ste, Otto Vergaerde 91ste. Een sterk collectief dus!