10
juni
2014
|
15:17
Europe/Amsterdam

Met Corendon naar Jordanië

Vanaf 1 november 2014 is het mogelijk om met Corendon Dutch Airlines binnen 4,5 uur naar de Pearls of Jordan te vliegen. Corendon Dutch Airlines vliegt op luchthaven Aqaba Airport dat 20 minuten van de badplaats Aqaba en 30 minuten bij Tala Bay vandaan is.

Jordanië is een land met een indrukwekkend verleden. Nergens anders heeft de geschiedenis zoveel sporen achtergelaten als in Jordanië, zoals oude ruïnesteden en imposante paleizen. Maar de rijke cultuur is niet de enige troef die Jordanië bezit. De oprecht gastvrije bevolking, ontspannende stranden, Dode Zee en de ogenschijnlijk oneindige woestijn zullen een onuitwisbare indruk achterlaten.

Jordanië ligt in hartje Midden-Oosten en is vanwege zijn centrale ligging een smeltkroes van culturen. Ongeveer 90% van het land wordt gedomineerd door de goudgele Wadi Rum woestijn; een uitgestrekte vallei met indrukwekkende rotswanden, kloven en zandduinen die in 2011 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Tijdens uw vakantie Jordanië kunt u hier een avontuurlijke jeepsafari maken of struinen door het landschap op de rug van een kameel. De enige kust van het koninkrijk is te vinden bij Aqaba. Deze bruisende badplaats kijkt uit over de Golf van Aqaba, een baai van de Rode Zee. Dankzij de kleurrijke onderwaterwereld met vele vissen en koralen kunt u hier schitterend duiken en snorkelen.

Jordanië vakantie informatie
Weer Jordanië

Het klimaat van Jordanië is zeer uiteenlopend. Het land kent zowel een woestijnklimaat als een warm mediterraan klimaat rondom de Jordaanoever. De gemiddelde dagtemperatuur in hoofdstad Amman verschilt van 12 graden in januari tot 33 graden in augustus. Het is in de badplaats Aqaba het hele jaar heerlijk warm, met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Vanwege de milde winters is Jordanië bij uitstek een ideale winterzonbestemming.

Bezienswaardigheden Jordanië
Petra Jordanië

Tussen de hoofdstad Amman en de populaire badplaats Aqaba loopt de Kings Highway, een Bijbelse route die u langs vele bezienswaardigheden voert. Zoals het legendarische Petra, een oogverblindende stad die grotendeels uit roze, gele en dieprode rotswanden is gehouwen. Een enorme kloof van 1,5 kilometer lang met rotswanden van 8 meter hoog vormt de toegangspoort van deze verborgen stad. In 2007 is de roze stad Petra uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Een absolute aanrader om te bezoeken tijdens uw vakantie in Jordanië!

Dode Zee Jordanië
Nog een populaire trekpleister die u moet zien tijdens een vakantie in Jordanië is de Dode Zee. Hier kunt u rustig ronddobberen en genieten van de heilzame werking van het zoute zeewater. De Dode Zee heeft de hoogste concentratie zout ter wereld ligt 400 meter onder zeeniveau.

Hotels in Jordanië
Bij Corendon heeft u de keuze uit diverse comfortabele hotels in Jordanië. Alle accommodaties worden met grote zorg gekozen om uw vakantie Jordanië zo comfortabel mogelijk te maken. Bij de selectie wordt onder andere gelet op de ligging ten opzichte van stranden, eetgelegenheden en eventuele stadscentra.