29
november
2017
|
11:16
Europe/Amsterdam

Nederlanders verkiezen zonvakantie boven familiediner tijdens feestdagen

40% viert de feestdagen liever op een zonnige bestemming, dan in Nederland

Uit het Corendon winterzon-onderzoek blijkt dat Nederlanders tijdens de feestdagen een zonvakantie verkiezen boven familiediner

Uit onderzoek van touroperator, luchtvaartmaatschappij en hotelier Corendon blijkt dat vier op de tien Nederlanders, als zij mochten kiezen, liever hun feestdagen doorbrengen op een zonnige bestemming dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Ongeveer 30% van de Nederlanders twijfelt of zij liever op winterzonvakantie gaan dan een viergangen kerstdiner delen met hun familieleden. 10% van de ondervraagden viert daadwerkelijk komende feestdagen in de zon. Curaçao en de Canarische Eilanden zijn de populairste bestemmingen.

Ruim helft inwoners provincies Drenthe en Flevoland verkiest zonvakantie boven familiediner
Vooral zonaanbidders uit de provincies Drenthe (53%) en Flevoland (52%) verkiezen een zonnige vakantie boven de feestmaaltijd op Eerste of Tweede Kerstdag. Opvallend is de voorkeur van de Utrechters: het grootste deel (bijna 40%) van de provincie brengt de feestdagen juist liever door aan tafel bij het familiediner.

10% viert komende feestdagen in de zon
De komende kerstdagen en jaarwisseling wordt door ongeveer één op de tien Nederlanders gevierd of ontlopen op een winterzonbestemming. 2% viert alleen de jaarwisseling in een zonovergoten land, gemiddeld 4% juist alleen de kerstdagen. Nog eens 4% viert zowel Kerstmis als Oud en Nieuw op winterzonvakantie. De favoriete maand om op winterzonvakantie te vertrekken is overigens met 23% niet december, maar de maand februari.

Curaçao en Spanje favoriete winterzonbestemmingen
Een klein deel van de vakantievierders (1%) maakt het niet veel uit waar de winterzonreis naartoe gaat, als de zon maar schijnt en het er warm is. Een kwart van de Nederlanders wijst Curaçao aan als ultieme winterzonbestemming. Gemiddeld 18% kiest voor de zachte winterzon op de Canarische Eilanden. Corendon heeft voor winter 2017 de nieuwe jaarbestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.

Het winterzon-onderzoek is gehouden onder 1.520 respondenten. Meer informatie is te vinden op https://www.corendon.nl/winterzon-onderzoek. Bij publicatie kan naar deze link verwezen worden.