14
november
2017
|
11:25
Europe/Amsterdam

Negen nieuwe bestemmingen rechtstreeks vanaf Maastricht Aachen Airport

Samenvatting
  • Vanaf april 2018 vliegt Corendon vanuit Maastricht naar twaalf vakantiebestemmingen
  • Corendon stationeert een Boeing 737-800 op de Limburgse luchthaven

Corendon vliegt vanaf april 2018 rechtstreeks naar twaalf vakantiebestemmingen vanuit Maastricht. Om de vluchten uit te voeren stationeert Corendon Dutch Airlines een Boeing 737-800 uit de eigen vloot op de luchthaven in Maastricht. Corendon verwacht komende zomer in totaal 70.000 vakantiegangers vanuit Limburg naar Zuid-Europa te vliegen.

Succesvolle samenwerking uitgebreid
Na jarenlange afwezigheid, heeft Corendon de samenwerking met Maastricht Aachen Airport in april 2017 opnieuw opgepakt en bood in het afgelopen zomerseizoen een drietal vakantiebestemmingen aan met vertrek vanuit de Limburgse luchthaven. Dit verliep zodanig succesvol dat Corendon samen met de luchthaven en de provincie Limburg recent besloot om de samenwerking vanaf april 2018 fors uit te breiden. Corendon biedt volgend jaar de volgende vakantiebestemmingen vanuit Maastricht aan: Kreta, Antalya, Ibiza, Sicilië, Tunesië, Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos, de Algarve en Costa de la Luz. Op Sicilië worden zelfs twee verschillende luchthavens bediend. Per week kan de klant uit zeventien vluchten kiezen om naar deze bestemmingen te vliegen.

In Maastricht bieden we de vakantieganger grote voordelen, zoals gratis parkeren, voordelige tarieven, anderhalf uur van tevoren inchecken in plaats van de drie uur op Schiphol en nauwelijks wachtrijen. Afgelopen jaar hebben we gezien dat we in Maastricht een hele nieuwe doelgroep aanboren: ruim 70% waren klanten die nog niet eerder met Corendon op vakantie gingen. Door de gunstige ligging is Maastricht ook een uitstekende vertrekluchthaven voor onze vele Belgische klanten. Concurrentie vanuit de omliggende luchthavens is er eigenlijk nauwelijks, omdat daar vooral lijndienstvluchten worden aangeboden en wij vakantievluchten aanbieden als onderdeel van een pakketreis.
CEO Steven van der Heijden
Op Schiphol zijn we één van de vele spelers, maar in Maastricht zijn we als grootste partij op de luchthaven met open armen ontvangen. We gaan piloten en cabinepersoneel aannemen in de regio en daarnaast gaan we snel aan de slag om er onderhoudsfaciliteiten en grondpersoneel te regelen. Nu stationeren we er één vliegtuig, maar als het goed loopt, hopen we snel door te groeien naar twee of drie vliegtuigen.
Atilay Uslu

Vakanties met vertrek vanaf Maastricht Aachen Airport zijn boekbaar op www.corendon.nl.