20
juli
2022
|
14:27
Europe/Amsterdam

Onze voetafdruk

We stoten niet alleen CO2 uit, maar verbruiken ook stroom en water en veroorzaken afval. Alles wat we doen om dit te beperken valt onder deze pijler.

CO2 uitstoot

We werken continu aan het verbeteren van onze processen en het zo efficiënt mogelijk laten vliegen van onze toestellen. We hebben in al onze vliegtuigen een aantal maatregelen genomen om gewicht te reduceren en daarmee brandstof te besparen. Wij werken daarbij samen met andere spelers in de luchtvaart en de toerisme sector. Daarnaast zijn we bezig met een project waarbij we werken aan CO2 reductie in onze gehele keten; van thuis tot en met de bestemming.

Efficiënt energieverbruik

Onze eigen hotels hebben een Green Key Gold keurmerk en verbruiken 50% minder energie dan een gemiddeld vergelijkbaar hotel. We passen in onze kantoren en in de vliegtuigen energiebesparende maatregelen toe, zoals LED verlichting, een warmte-koude pomp en ook hier compenseren wij onze CO2 met een Gold Standard klimaatproject.

Afscheiding en recycling

Zowel op onze kantoren als aan boord van onze vliegtuigen scheiden wij ons afval. Wij werken hierbij samen met verschillende partijen om zoveel mogelijk van ons gescheiden afval te recyclen.

Waterverbruik

We besparen water waar wij kunnen. Onze vliegtuigen worden droog ‘gewassen’, al onze toiletten hebben een dual flush systeem en we informeren onze hotelpartners en gasten over hoe zij water kunnen besparen op de vakantiebestemming.

Plastic voetafdruk verminderen

Wij zijn op dit moment bezig met een plastic diet programma, waarbij alle plastics in kaart worden gebracht en we deze vervangen voor recyclebare of meer duurzame alternatieven.