Over Corendon

Welkom in de vakantiewereld van Corendon

Altijd de beste vakantiedeals! Zo luidt onze slogan en onze missie en dat is niet voor niets. Het is de leidraad in alles wat we doen. Vanuit onze touroperator, airline en hotelketen bieden we onze klanten de beste zonvakanties tegen de aantrekkelijkste prijzen. We ontzorgen onze klanten; of het nu om gezinnen met (jonge) kinderen gaat, stelletjes die rust en romantiek zoeken of jongeren die feesten op de hotspots van onze vakantiebestemmingen. We zijn een sterk merk met een no-nonsense karakter. Net als de Korund edelsteen waar we ooit naar vernoemd zijn: bijna zo sterk als de diamant, maar minder duur en daardoor voor iedereen bereikbaar.

Naar de zon met Corendon

Wij verzorgen elk jaar de vakanties van ruim 750.000 Nederlandse en Belgische passagiers naar tientallen vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Onze missie is om jou en je reisgezelschap op al onze bestemmingen de beste reiservaring te bieden tegen de scherpste prijs. Kortom: altijd de beste vakantiedeal.

Toonaangevend reisbedrijf

Corendon is een van de trendsetters in reizen in Nederland en België. In 2000 begonnen als Turkije-specialist, is Corendon in bijna twintig jaar tijd uitgegroeid tot toonaangevende, succesvolle touroperator als het gaat om populaire strandbestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast hebben we eigen hotels en resorts in binnen- en buitenland en een eigen luchtvaartmaatschappij tot onze beschikking. Atilay Uslu, ondernemer pur sang, heeft Corendon opgericht in 2000 en in de afgelopen jaren uitgebouwd tot een toonaangevend en spraakmakend bedrijf. Sinds 2015 stuurt CEO Steven van der Heijden het bedrijf aan. Van der Heijden heeft een indrukwekkende carrière in de reisbranche achter de rug, als bestuursvoorzitter van onder andere Oad, Thomas Cook Nederland en TUI Nederland.

Scherp geprijsd aanbod

De beste vakantiedeals kunnen wij bieden door onze sterke positie in de markt en grote ervaring in het inkopen van accommodaties. In combinatie met een scherpe prijsstelling, ons no-nonsense karakter en lage overheadkosten, creëren we de beste prijs-kwaliteitverhouding, of het nu gaat om pakketreizen of overnachtingen in onze hotels.

Voor elke vakantieganger een passende vakantie

Corendon is een innovatieve onderneming. Naast het power brand Corendon voert de reisorganisatie het merk Stip Reizen met een scherp geprijsd aanbod, gespecialiseerd in rondreizen en cruisevakanties. Jongeren worden op hun wenken bediend met GOfun jongerenreizen, die de vetste partyvakanties en swingende feesten verzorgt. Het merk By June biedt vakanties in kleinschalige accommodaties op Europese zonbestemmingen en de Antillen.

Corendon Dutch Airlines

Sinds 2011 heeft Corendon een eigen Nederlandse luchtvaartmaatschappij; Corendon Dutch Airlines (CND). De luchtvaartmaatschappij beschikt over twee vliegtuigen van het type Boeing 737-800 met 189 stoelen. Jaarlijks vliegen we naar meer dan vijftig bestemmingen. De thuishaven is Amsterdam Airport Schiphol, maar we vliegen ook vanaf kleinere Nederlandse luchthavens zoals Maastricht, Rotterdam, Groningen en Eindhoven. Corendon is altijd spraakmakend; óók aan boord. Zo kun je in het vliegtuig pinnen en via het inflight entertainmentsysteem onder andere de krant lezen en je favoriete films kijken. Corendon introduceerde als eerste het broodje kroket aan boord; nog steeds één van de bestsellers aan boord. In Turkije heeft Corendon ook een eigen airline; Corendon Airlines International (CAI), opgericht in 2005. Met elf toestellen vliegt CAI jaarlijks vanuit 28 landen naar 143 luchthavens. Vanuit Malta vliegt Corendon met één vliegtuig onder de naam Corendon Airlines Europe (CXI).

Corendon Hotels & Resorts
Corendon Hotels & Resorts biedt hotels en resorts in Nederland en Turkije en op Ibiza en Curaçao. In Amsterdam zijn dat het Corendon Village Hotel, het Corendon City Hotel en The College Hotel; een boutique hotel in het centrum van onze hoofdstad. In Turkije biedt Corendon twee All Inclusive hotels, op Ibiza staat ons Marble Stella Maris All Inclusive Resort en op Curaçao bevinden zich het Livingstone Jan Thiel Resort en het Corendon Mangrove Beach Resort. Corendon denkt niet klein. Het Corendon Village Hotel Amsterdam is met 680 kamers het grootste hotel van de Benelux en een van de grootste hotels in Europa. Het Mangrove Beach resort op Curaçao is met ruim 800 kamers het grootste hotel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Stap voor stap duurzamer op vakantie 
Als touroperator, luchtvaartmaatschappij én hotelorganisatie dragen we een grote verantwoordelijkheid voor een duurzamere vorm van vakantie vieren.  We doen wat we kunnen om vakanties zo duurzaam mogelijk te maken, maar écht duurzame vliegvakanties bestaan (nog) niet helaas.

Bekijk wat wij doen en hoe jij ook een steentje kunt bijdragen.