18
mei
2018
|
17:00
Europe/Amsterdam

Pinnen aan boord bij Corendon

Samenvatting

- Corendon vergemakkelijkt betalingsmogelijkheden
- Corendon stopt met de verkoop van Duty Free producten

Sinds dit weekend biedt Corendon, als één van de eerste luchtvaartmaatschappijen, klanten de mogelijkheid om te pinnen aan boord. Pinnen en contactloos betalen is mogelijk op alle Corendon vluchten met vertrek vanaf de Amsterdam Airport Schiphol en Maastricht Aachen Airport. Corendon spoort haar klanten aan gebruik te maken van deze betaalmogelijkheid, omdat het snel, gemakkelijk en veilig is. Ook kan het cabinepersoneel door deze betalingsmogelijkheid een vlottere inflight service bieden dan wanneer er met contact geld wordt betaald. Om nee-verkoop tijdens de service van F&B te minimaliseren, is Corendon gestopt met de verkoop van Duty Free producten, waaronder sigaretten.

Pinnen
Met het aanbieden van pinnen aan boord springt Corendon in op de behoefte van de gasten, want uit onderzoek van de Europese Centrale Bank blijkt dat Nederlanders liever met de pinpas betalen dan met contant geld. Naast pinnen is het ook nog mogelijk om met contant geld of met creditcard te betalen. De ontwikkeling en introductie van dit nieuwe betaalsysteem is in samenwerking gegaan met partner Tre3.

Duty Free producten
Corendon is gestopt met de verkoop van Duty Free producten. De voornaamste reden is om meer ruimte te creëren voor F&B producten. De verkoop van Duty Free werd steeds minder en de items werden meerdere keren op en neer gevlogen. Dit is zowel verspilling van brandstof als ruimte. Corendon heeft ervoor gekozen om deze ruimte in te vullen met meer F&B producten, zoals het goed verkopende broodje kroket. Op deze manier hoeft er minder vaak nee verkocht te worden. Een andere belangrijke reden is dat Corendon niet meer achter de verkoop van sigaretten staat. Vanuit maatschappelijk belang heeft de luchtvaartmaatschappij besloten ook de verkoop van rookwaren te stoppen.