12
juni
2019
|
13:05
Europe/Amsterdam

Reisadvies voor een vakantie naar Brazilië

Exotisch, tropisch en een geweldige winterzonbestemming. Dat is het prachtige Brazilië! Denk je aan het grootste land van Zuid-Amerika, dan denk je aan langgerekte stranden, weelderige natuur, lekker weer, gastvrije bevolking en natuurlijk de swingende muziek. Heb je een vakantie geboekt naar dit land of ben je van plan aankomende winter je handdoek uit te rollen op het strand van Natal? Dan is het verstandig om vooraf te checken wat het reisadvies van Brazilië is. Zo ga je veilig op reis en kun je genieten van de Braziliaanse zonnestralen!

Ponta Negra

Is Brazilië veilig om op vakantie te gaan?
Is Brazilië the place to be voor jou en heb je je vakantie geboekt? Dan is het prettig om te weten wat het reisadvies voor Brazilië is en of het veilig is om hiernaartoe af te reizen. Brazilië is een Zuid-Amerikaans land waar veiligheidsrisico’s gelden die afwijken van wat we in Nederland gewend zijn. Belangrijk dus dat je je goed voorbereid en extra oplet.

Corendon vliegt naar de plaats Natal in het meest noordoostelijke puntje van het land. Hier kun je uitstekend genieten van een welverdiende vakantie. In grote steden als São Paulo, Rio de Janeiro, Brasilia, Recife en Fortaleza geldt een verhoogd veiligheidsrisico. Maar deze plaatsen liggen ver verwijderd van het vakantieparadijs Natal. Belangrijke toeristische bestemmingen aan de kust van Natal zijn PipaPonta NegraTibau do SulTourosVia Costeira.

Fort Natal

Veiligheid in Braziliaanse badplaatsen
Wil je exact weten wat het reisadvies voor Brazilië is, dan is het verstandig de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Het ministerie geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Brazilië of een negatief reisadvies Brazilië is.Natuurgeweld, zoals overstromingen, damdoorbraken en demonstraties kunnen voor onrust zorgen. Elk land heeft natuurlijk ook zijn wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen anders zijn dan in Nederland. Als je een land bezoekt, moet je je aan deze wetten, regels en gebruiken houden, net als de inwoners van het land zelf.

Natal

Goede reisvoorbereiding
Een goede reisvoorbereiding is het halve werk, ook voor Brazilië! Laat je goed informeren over de actuele stand van zaken in het land, check welke noodzakelijke en gewenste inentingen je nodig hebt en zorg ervoor dat je reisdocumenten op orde zijn.Let op straat altijd op je persoonlijke bezittingen, vooral als je de stad ingaat, want net als op iedere vakantiebestemming zijn oplichters en zakkenrollers altijd actief.Doel van dit reisadvies is om je te informeren over de veiligheid in Brazilië. De veiligheid heeft onder meer betrekking op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid en actuele noodsituaties door natuurrampen. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes, gezondheid en epidemieën worden in dit reisadvies meegenomen.Mocht je binnenkort op vakantie gaan naar Brazilië, dan hebben wij een aantal tips:

  • Ga op tijd na welke gewenste en noodzakelijke vaccinaties je nodig hebt

  • Controleer je reisdocumenten voordat je afreist naar Brazilië

  • Check het actuele reisadvies voordat je naar Brazilië vertrekt

  • Scan belangrijke documenten en pasjes zoals paspoort en ID-kaart en sla deze op

  • Houd de media in de gaten voor nieuws uit Brazilië

Pipa

Heb je vragen over de veiligheid in Brazilië?
Ga je naar een van de Braziliaanse badplaatsen uit ons aanbod, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je veilig op vakantie. Wij houden de situatie omtrent de veiligheid in Brazilië altijd scherp in de gaten. Heb je vragen over de actuele situatie in Brazilië, dan kun je altijd contact opnemen via ons Contact Center, de live chat of social media. Daarnaast raden wij aan het laatste nieuws te volgen en het meest actuele reisadvies voor Brazilië te checken op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Natal

Waar vind je actuele reisadviezen?
Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij je naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wijzigingen in de actuele situatie kunnen snel plaatsvinden. De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden voortdurend geactualiseerd.