10
april
2019
|
14:10
Europe/Amsterdam

Roy Jans spurt naar vijfde plaats in Scheldeprijs

Roy Jans is vijfde geworden in de Scheldeprijs. De Limburger reed een sterke spurt en werd meteen ook beste Belg. Iets verderop werd Maarten Van Trijp twaalfde. Dries De Bondt op zijn beurt reed dan weer lange tijd in de ontsnapping. 

Het was meteen alle hens aan dek bij de start in het Nederlandse Terneuzen. Véél wind en open vlaktes: waaiers dus! Onze jongens waren bij de les en zowel Roy Jans, Maarten Van Trijp als Gianni Vermeersch maakten deel uit van de eerste van drie waaiers. 

Jonas Rickaert, Lasse Norman Hanssen en Joeri Stallaert geraakten verderop verzeild, maar vooral Rickaert maakte indruk door vanuit de derde groep weer voorin te komen aansluiten. Met nog zestig kilometer voor de boeg koos Dries de Bondt het hazepad, samen met Kenneth Vanbilsen. 

Het duo reed tot diep in de finale voorop, maar een spurt vermijden lukte uiteindelijk niet. Daarin was Roy Jans onze beste man. Roy reed een solide spurt en zou uiteindelijk als vijfde over de meet bollen. 

“Ik zat op 500 meter van de finish nog in het wiel van Jakobsen. Maar toen begonnen ze te drummen en geraakte ik ingesloten. Ik was het juiste wiel kwijt, maar slaagde er toch nog in om er net voor de eindmeet uit te komen. Plots deed ik weer mee voor een mooi resultaat. Met die vijfde plats ben ik best tevreden.” 

Ook Maarten Van Trijp reed een behoorde spurt, hij werd twaalfde. Jonas Rickaert werd 44ste, Gianni Vermeersch sloot uiteindelijk af als 65ste. Dries De Bondt werd 80ste.