21
december
2018
|
14:07
Europe/Amsterdam

Run op voorjaarsvakanties in april en mei

Caribische eilanden populaire bestemmingen

Ruim de helft van de vakanties in april en mei zijn bij Corendon al verkocht. Uit een enquête van Corendon, ingevuld door 1.600 klanten, blijkt dat er naar verwachting tot eind januari nog eens 30 procent bijgeboekt gaat worden. Vooral vakanties naar Turkije, Griekenland en Spanje verkopen in zo'n razend tempo dat de boekingen ten opzichte van 2017 in dezelfde periode al verdubbeld zijn. Ook de boekingen naar de Caribische eilanden Curaçao en Bonaire maken een forse sprint. Om aan de enorme vraag te voldoen heeft Corendon extra vluchtcapaciteit ingezet naar Turkije en worden komend zomerseizoen alle Griekse eilanden die Corendon aanbiedt, ook aangeboden met vertrek vanaf Maastricht Aachen Airport. De Limburgse luchthaven blijkt wederom een populaire uitvalsbasis, voor zowel de Nederlandse als de Belgische klant. Een kwart van de vakantiegangers die al geboekt heeft voor zomer 2019 vertrekt namelijk vanuit Limburg.

Klanten spelen op safe
"Onze klanten zijn er erg vroeg bij met het boeken van hun voorjaarsvakantie. Begin 2018 waren veel populaire data voor de voorjaarsvakantie in 2018 al uitverkocht, dus wij merken dat dit jaar onze vakantiegangers op safe spelen en op tijd boeken", aldus Corendon CEO Steven van der Heijden. Een groot gedeelte van de Corendon vakantiegangers die geboekt hebben, vertrek vanuit Limburg. Corendon vliegt dit jaar vanaf deze luchthaven naar 21 bestemmingen. "De populariteit van luchthaven Maastricht overtreft weer onze verwachtingen. Net zoals vorig jaar is bijna een kwart van de beschikbare Corendon vakanties met vertrek vanuit Maastricht al verkocht. Wij bieden dit jaar echter veel meer vakanties aan met vertrek vanaf de Limburgse luchthaven: 140.000 in plaats van 100.000. Ruim 30 procent van deze vakantiegangers komt uit België." Om aan de grotere vraag te voldoen heeft Corendon extra vluchtcapaciteit ingezet naar Turkije en wordt er naar alle Griekse eilanden gevlogen vanaf Maastricht Aachen Airport.

300% Plus

In algemene zin gaat het erg goed met de boekingen. Als we het huidige aantal geboekte vakantiegangers vergelijken met het aantal vorig jaar op hetzelfde moment, lopen we nu circa 28% voor. Dit heeft voor een groot deel te maken met de revival van Turkije, en ook Griekenland en Spanje boeken goed. In Spanje zien we dat er grote vraag is naar luxe accommodaties op de Canarische Eilanden zoals Tenerife en Gran Canaria. Op dit moment zijn er bij ons naar Tenerife en Gran Canaria maar liefst 300% meer vakanties in het zomerseizoen geboekt dan vorig jaar. Dit enorme percentage heeft te maken met de kwalitatieve uitbreiding van ons hotelaanbod op Tenerife en Gran Canaria.
CEO Steven van der Heijden

Bon Bini op BonaireDe Caribische eilanden Curaçao en Bonaire zijn ook in trek. Eind september maakte Corendon bekend dat Corendon Hotels & Resorts de trotse eigenaar is geworden van het Veneto Holiday Beach Hotel. Het complex wordt gerenoveerd en uitgebreid naar uiteindelijk 800 kamers. Sinds anderhalf jaar verkoopt Corendon ook vakanties naar Bonaire. Steeds meer Corendon gasten weten deze bestemming te vinden. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal boekingennaar Bonaire zelfs met 50% gestegen. Van der Heijden: "Niet voor niets wordt Bonaire goed geboekt. Het eiland heeft een fantastisch klimaat, een gevarieerd aanbod aan hotels, prachtige stranden en een gemoedelijke sfeer. Door de scherpe prijs-kwaliteitverhouding heeft Corendon Bonaire met succes toegankelijk gemaakt voor de Nederlandse vakantieganger."