Badhoevedorp,
18
november
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Volgeboekte oranjetribune voor 4.500 racefans in Abu Dhabi

Dit weekend zijn 4.500 racefans met Corendon en Stip Reizen (onderdeel van Corendon) in Abu Dhabi om de laatste Formule 1-race van dit seizoen te beleven. Voor de Formule 1 is dit de grootste uittocht van Nederlandse racefans naar een race buiten Europa ooit. Vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf verzorgen airlines zoals Emirates, Transavia, Lufthansa en Turkish Airlines de unieke luchtbrug naar Abu Dhabi en Dubai. Op zondag vertrekt het Oranjelegioen vanuit Dubai met ruim honderd bussen naar het circuit. Daar kunnen de racefans vanaf de speciale oranjetribune op de Orange Marina Grandstand op het Yas Marina Circuit zien of Max Verstappen weer als eerste over de finish komt. Deze tribune is gelegen aan de beroemde jachthaven van het circuit.

Oranje tribune volledig volgeboekt
Fred Verlinden, directeur van organisator Stip Reizen: “De Orange Marina Grandstand tribune is een van de beste plekken om de wedstrijd te volgen en dat doen we dit jaar met maar liefst 4.500 oranjefans. Vrijwel de gehele tribune hebben we afgehuurd en is volledig volgeboekt”. Stip Reizen maakte in Abu Dhabi deze week ook bekend dat voor volgend jaar de gehele Orange Marina Grandstand wordt afgehuurd. “We hebben daarvoor recentelijk een uniek contract voor meerdere jaren gesloten met de directie van het Yas Marina Circuit. Gezien het grote succes van dit jaar en het enorme aantal voorboekingen voor komende jaar, hebben we besloten om alle ruim 6.000 zitplaatsen op deze tribune af te huren. Daar hoort ook een exclusieve Orange Fanzone bij, exclusief voor onze gasten”, aldus Verlinden. 

De belangstelling voor volgend jaar is overweldigend want bijna de helft van de beschikbare plaatsen zijn al verkocht. De populariteit van de Formule 1 neemt ongekende vormen aan en wordt nog verder aangewakkerd door de komst van Nyck de Vries in de Formule 1 volgend jaar. De volgende jaren zal dan ook meer dan 10% van het gehele circuit bezet worden door oranje fans.

Oranjefeesten en Oranje fanzone 
Stip Reizen heeft op het circuit van Abu Dhabi een exclusieve Oranje fanzone ingericht. Daar treden diverse artiesten op zoals dj Barry Paf en zangeres Hind. Tijdens het raceweekend is er op vrijdag- en zaterdagavond in één van de vijfsterrenhotels een Oranjefeest waarvoor 1.500 racefans zich hebben aangemeld. Op de feesten zullen Barry Paf en rasartiest Juni Juliet het entertainment verzorgen. Tom Coronel is ook het gehele raceweekend aanwezig om de afsluiting van het Formule 1-seizoen samen met de reizigers van Stip Reizen te becommentariëren en te vieren.