30
april
2019
|
14:15
Europe/Amsterdam

Waar is het mooi weer in juni? Hier schijnt de zon!

In de prachtige zomermaand juni hoef je voor mooi weer niet ver van huis te gaan. Op de 20e of 21e dag van deze maand begint officieel de zomer. De temperatuur hier in Nederland bereikt de aangename grens van gemiddeld 20 graden en het zonnetje laat zich regelmatig zien. Genieten geblazen! In diverse bestemmingen binnen en buiten Europa is de naderende zomer nog veel beter voelbaar… Kan jij als zonaanbidder echt niet meer wachten en wil je nu ongestoord aan je bruine kleurtje werken? Kies dan voor een vakantie met Corendon naar een van onderstaande bestemmingen, want hier is het gegarandeerd mooi weer in juni!

1. Italiaanse eilanden in juni

Sardinië

Sicilië en Sardinië zijn twee pareltjes van bestemmingen waar je bij uitstek terecht kunt voor een aangenaam begin van de zomer! De temperatuur ligt op beide eilanden iets hoger dan in Nederland, wat een combinatie van een actieve of luier vakantie goed mogelijk maakt. Aanschouw op Sardinië het helderste zeewater van Europa en breng op Sicilië een bezoek aan de nog altijd actieve vulkaan: de Etna. Verder zijn op beide eilanden de prachtige zandstranden, gezellige restaurantjes met heerlijke Italiaanse gerechten en de overblijfselen uit de rijke geschiedenis échte aanraders om te ontdekken. De kers op de taart is natuurlijk de heerlijke en veelzijdige Italiaanse keuken!

Weer in juni: perfect voor een veelzijdige vakantie
Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden, een kleine kans op neerslag en 10 zonuren per dag zit het met het weer wel goed op de Italiaanse eilanden in juni! Voor verkoeling kan je het beste kiezen voor een accommodatie met een zwembad, want de zee is met gemiddeld 21 graden nog wat fris.

2. Costa del Sol in juni

Costa del Sol

Aan de Costa del Sol, ook wel de zonnekust, ben je in juni aan het juiste adres. Heerlijk warm, een stralende zon en weinig regen. Kortom, dé ingrediënten voor een perfecte zonvakantie! Strijk neer op de uitgestrekte stranden, sla een balletje op één van de vele golfbanen en geniet van tongstrelende tapas. Zie jij jezelf al zitten? Uitgerust op een terras met een goed glas sangria, schiet er spontaan een liedje in je hoofd: “’t Was aan de Costa del Sol, tingelingeling…”

Weer in juni: voorzien van aangename temperaturen
Hoe klinkt een graad of 27, heel weinig regen en tot wel 11 zonuren per dag voor jou? Heerlijk toch?! Het voelt als hoogzomer aan de Costa del Sol in juni en daarmee dus een perfecte bestemming voor een zonnige vakantie in juni. Na ongeveer 3 uur vliegen ervaar je 7 aangename graden temperatuurverschil. Daar weet jij als zonaanbidder vast wel raad mee!

3. Bonaire in juni

Aruba

Zoek je het liever iets verder van huis? Dan is Bonaire een hele goede keuze voor een zonvakantie in juni! Met zijn prachtige parelwitte stranden, zacht wuivende palmbomen, een kraakhelder blauwe zee en stralende zon is Bonaire een waar paradijs op aarde. Op dit stukje ‘Nederland in de tropen’ zul je je snel thuis voelen. Kom helemaal tot rust of waag je juist aan een uitdagende watersport die aan het strand veel worden uitgeoefend. Het paradijselijke eiland is van alle markten thuis!

Weer in juni: Tropisch warm en zonnig
Het tropische klimaat dat heerst op Bonaire, zorgt ervoor dat de zon hier vrijwel elke dag uitbundig schijnt. In juni kun je rekenen op zo’n 9 zonuren per dag. Tel daar een gemiddelde temperatuur van 33 graden en vrijwel geen regen bij op en je komt gegarandeerd met een gezonde dosis vitamine D thuis na een geweldige vakantie op het prachtige Bonaire!

4. Cyprus in juni

Cyprus

Gezien de beste reistijd van half mei tot half oktober is, is Cyprus in juni dus een heel goed idee! Het aangename mediterraan klimaat zorgt ervoor dat Cyprus in deze periode heerlijke temperaturen bereikt. In combinatie met de rijke cultuur, het bruisende uitgaansleven én de prachtige natuur, maakt dit Cyprus niet alleen de meest zonzekere vakantiebestemmingen van Europa, maar is er ook niets meer wat jouw veelzijdige zonvakantie in de weg staat!

Weer in juni: That’s the way aha aha I like it
Het kwik stijgt gemiddeld naar 29 graden en de zon schijnt 12 uur per dag. De kans op regen is nihil en het zeewater heeft een prettige temperatuur van 24 graden… Je hoort het al: Cyprus is een perfecte zonbestemming voor een vakantie in juni! Kies je voor een ontspanning op één van de toeristische stranden, een stevige wandeling door de gevarieerde natuur of een culturele middag met overblijfselen van de oude beschaving?

5. Samos in juni

Samos

Maar ook de prachtige Griekse eilanden zijn een aanrader wanneer je op zoek bent naar mooi weer en zonneschijn in juni! Wat denk je bijvoorbeeld van het prachtige Samos? Kijk je ogen uit in een van de gezellig badplaatsen en relax onder het genot van de heerlijke zoete dessertwijn ‘Samos Doux’. Plan een dagje strand in en ontdek de grot van Pythagoras, het dal van de nachtegalen en de uitgestrekte wijngaarden. Kies je voor een vakantie Samos in juni, dan kies je voor een prachtige natuur, indrukwekkende cultuur en heerlijke temperatuur!

Weer in juni: zomers warm
Geniet van gemiddeld 29 graden en 13 zonuren per dag! Door de geringe kans op regen heb jij mooi de kans om het hele eiland te ontdekken. Van de prachtige stranden (inclusief ietwat koude zee met gemiddeld 21 graden) tot de bijzondere natuurgebieden en van de vele wijngaarden tot de Griekse keuken: Samos has it all!

Bekijk hier het veelzijdige aanbod van Corendon.

Ga voor meer inspiratie artikelen naar: http://inspiratie.corendon.nl/.