Wat jij kunt doen om duurzamer te reizen

no-revisions-ixS7UCRJTdM-unsplash
Voordat je gaat… 
 

Reduceer de uitstoot van je vliegreis 
Als je bij Corendon een vliegvakantie boekt, kun je Sustainable Aviation Fuel (SAF) kopen. Hierdoor lever je een bijdrage aan een lagere CO2-uitstoot van je vliegreis. 


Als het mogelijk is, kies dan voor een directe vlucht. 
Juist bij de start en landing van een vliegtuig komen veel schadelijke stoffen vrij. Een rechtstreekse vlucht is meestal het efficiëntst. Vliegen zorgt echter altijd voor uitstoot. 
 

Kies voor een duurzamere accommodatie 
Gecertificeerde accommodaties voldoen aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden en zijn daarom een betere keuze voor je vakantie. Bekijk het aanbod hier.

Neem een (linnen) tasje mee voor boodschappen. 
Zo voorkom je het gebruik van plastic tasjes in de supermarkt. 
 

Neem een hervulbare waterfles mee. 
Op de meeste Europese bestemmingen en op de ABC-eilanden kun je water uit de kraan prima drinken. Vul daar je eigen fles mee: dat scheelt een hele hoop wegwerpflesjes! 

 

 

 

 

 

robert-svebeck-H46Ov5NxOFE-unsplash
Op je bestemming…


Ga verantwoord om met water en stroom. 
Een douche na een stranddag is heerlijk, maar maak het niet te bont. De zonovergoten bestemmingen kampen vaak met een watertekort. Let erop dat je de airco en het licht uitdoet als je de kamer verlaat.
 

Kies excursies bewust. 
Als je een excursie wil doen met dieren, check dan of de dieren in hun natuurlijke omgeving zijn en niet gestoord worden. Bewonder de dieren liever in het wild door te gaan snorkelen, in plaats van een aquarium te bezoeken. Bekijk hier onze tips. 
 

Neem je afval mee of ruim het op. 
Veel hotels doen aan afvalscheiding en hier kun je zelf natuurlijk aan meedoen. Zorg er in ieder geval voor dat je geen afval op het strand of in de natuur achterlaat. 
 

Pak de bus in plaats van een taxi. 
Een bus kan meer mensen tegelijk vervoeren en zorgt dus in totaal voor minder uitstoot dan individuele taxi’s. Ook is het slim om het openbaar vervoer (of de fiets!) te nemen als je een uitstapje maakt. 
 

Kies je souvenirs zorgvuldig. 
Koop je souvenirs het liefst bij een lokaal winkeltje, maar let erop dat je geen dierlijke producten, koraal of verboden producten kiest. Lees hier wat je allemaal wel en niet mag meenemen. 
 

Laat zwerfdieren met rust. 
Op veel bestemmingen vind je zwerfhonden of -katten. De lokale overheden hebben hier vaak een beleid voor of er zijn stichtingen die zich voor ze inzetten. Het is daarom beter om ze niet te voeren of te aaien. 
 

Wees alert op (seksuele) uitbuiting van kinderen 
Je bent je er misschien niet zo van bewust, maar (seksuele) uitbuiting van kinderen komt helaas nog voor. Leer signalen herkennen, weet hoe je melding kan maken van een verdachte situatie en doe de quiz op www.dontlookaway.nl